Tabelltipset: Nr. 8 – Halden Topphåndball – Haslum

Tabelltipset: Nr. 8 – Halden Topphåndball

(han ble muggen av å ikke bli spurt i utgangspunktet, vi gir etter for presset)

Halden er kommet for å bli, iallfall en stund.

Ingen tvil om at Halden har gode nok spillere til å overleve GRUNDIGligaen. Men er det grunnlag nok i en liten by ved svenskegrensa uten noen særlig form for rekruttering i nær omstrekning, er jeg derimot usikker på.

Flott at Halden ENDELIG er kommet til det øverste nivået. Jeg trur de klarer seg første sesongen, det har de gode nok spillere til.
Også er jeg av den oppfatning om at det lønner seg å bruke tid på å rykke opp. Skjer det for fort, blir overgangen som regel for stor. Bruker man tid og jobber langsiktig trur jeg det gir noen grunnpillarer å stå på som er viktige for overleve.

5 gode grunner til at Halden holder seg
1. De har Hulken Wille på benken, samt god sentrallinje.
2. De har topp 5 målvakt i ligaen bakerst.
3. De har mange gode spillere, også endel på benken.
4. Entusiasme i Halden og en fryktet hjemmehall.
5. Det er perfekt å kombinere med harrytur for oss i Bærum.

Også heier jeg litt ekstra på Halden fordi min gode, sympatiske, kjekke venn Jonas Wille er trener der. Unner han suksess i sin egen hjemby, han motbeviser tesene om «profet i eget land»

Derimot har de foran seg en stor vikitg jobb. Hvem i Norge gidder å gå å se på et lag midt på tabellen med halvgode utlendinger. Nei, Halden må levere topp prestasjoner, gjør de det kommer entusiamsen. Nettopp derfor er jeg skeptisk til om de kan holde seg lenge. Det koster mye å ha 6-7 fra andre nasjoner enn Norge i stallen. Og Jonas er kontinuitetsbæreren, hvor lenge holder han på? Det er mange skjær i sjøen, og det tar tid å bygge kultur. Det er ikke slik at jeg ikke håper de klarer det, det er mer skeptikeren i meg som snakker.

Spillere det er verdt å merke seg denne sesongen er:
Playmaker Rasmus Karlsen, en notorisk målskårer med svært gode individuelle kvaliteter.
Linjepspiller: Andreas Folkestrand, stod og god begge veier.
Målvakt: Rasmus Bech, kan virkelig overraske.

Jan-Ivar Lorentzen:
Min gode venn, Jonas Wille, har endelig lyktes med prosjekt topphåndball i Halden. Og han har faktisk et godt lag. Et lag som kan holde helt inn til sluttspill. Som så mange andre tåler de ikke skader. Spesielt ikke på målvakten Rasmus Beck og linjespilleren Andreas Folkestrand. Begge hadde gått inn i hvilket som helst herrelag i Norge. Sistnevnte er spesielt viktig. «Folke» er nøkkelen i Haldens forsvarsspill. En hærfører i krigen. Der ligger også Haldens svakhet. De har mange lettbente teknisk gode dansker og svensker, men virkelig gode forsvarsspillere ser ut til å være mangelvare. Entusiasmen i Halden er stor, Jonas Wille er dyktig og laget kommer til å overraske. Om Halden har økonomi, krefter og vilje til å gjenskape det i mer enn en sesong gjenstår å se.

Daniel Birkelunds gjesteinnlegg:
Halden blir et positivt bekjentskap i GRUNDIGligaen. Og da tenker jeg ikke først og fremst på gleden gjestende lag og dommere får ved å kunne kombinere kamp i Remmenhallen med en kjapp handletur over grensen. Haldenserne har gjort som Mons Ivar Mjelde og bygget stein på stein over flere år. De fremstår dermed, i hvert fall sportslig sett, som «klare» når de nå debuterer på det øverste nivået, og spiller en fin og attraktiv håndball som mange vil like. Har en bra sentrallinje og blir på sine beste dager vanskelig å slå for alle lag. Jeg tror det resulterer i mer enn nok poeng til fornyet kontrakt og også en plass i sluttspillet. Virker som en homogen og samlet gruppe som drar i samme retning og har tro på det de driver med. Det betyr fort noen poeng det også! Jonas er en trygg og moderne leder som viser at det går fint an å opptre klart og tydelig, og vite hvor man vil, og samtidig være en gjennomført sympatisk og fin fyr. Har et genuint engasjement for klubben sin, laget sitt og spillerne sine.

Terningkast:

Trener: 4 – Jonas er kjempeflink, gjenstår å bevise at Haldenprosjektet skal lykkes
Kanter: 3 – Helt på det jevne
Bakspillere: 4 – Mange flinke, Rasmus blir kanskje litt alene i perioder. Spent på venstrehendte dansken
Linje: 3 – Folkestrand er god, men minuset er mye skadet. Alternativene er ikke like bra.

Tabelltipset 2014/2015
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. Halden
9. Runar
10. Drammen
11. Nøtterøy
12. Lillestrøm