Tabelltipset: Nr. 9 – Runar – Haslum

Tabelltipset: Nr. 9 – Runar

Runar er en bauta i Norsk håndball, de har vunnet ALT og er en klubb med store tradisjoner.
De var kjent som en av innførerene til den klassiske 6:0 modellen og man kjente igjen Runars filosofi og modell.
Det var også en klassisk rivalisering mellom Runar og STIF. Et lokaloppgjør med stor L mellom gutta fra Golanhøyden og gutta neddi skuret.

Runar var også kjent for være blandt de flinkeste i klassen til å utvikle unge spillere og lage de til landslagsspillere. Frank Løke, Einar R. Koren, Svend Magnus Pettersen osv, for å nevne noen. Runar har slitt litt de seinere årene må å følge tradsjonen sin her. Og det har blitt endel import fra det store utland. De har hatt suksess-coachen Marinko de siste årene og på sitt beste har de slått hvem som helst og motsatt.

I år har de byttet endel spillere fra utlandet med nye fra utlandet. De har litt mindre bredde enn tidligere, og det trur jeg de fort kan komme til å merke i året liga.

For meg er flere av spillerene ukjente og det skal bli spennende å se hvor bra de blir i Grundigligaen.

Nye spillere det er verdt å merke seg er:
Andreas Arrman, midtback fra Sverige. Markus Hagelin, en stor sterk linje fra Sverige. Andreas Thynell, stor skytter på 2 m som også er fra Sverige.

Personlig trur jeg Runar har litt for tynn stall for å henge med helt i toppen i år. Men kan på sitt beste vinne hver en kamp.

Jan-Ivar Lorentzens kommentar:
Runar – selvsagt med unntak av Skiptvet IL – har i snart 25 år vært «favorittlaget» mitt i Norge. Helt siden Roger «Ragge» Carlsson kom til klubben i 1990 har jeg fulgt dem ganske nøye. Det er noe med atmosfæren der oppe på Haukerød. Jeg får litt sånn skikkelig håndballfølelse når jeg går inn i Runarhallen.

Håndballkulturen sitter i veggene. Pensjonistene på «bakrommet», gamle avisoverskrifter på veggene, det slitte styrkerommet, vaktmesteren med klokka – alt forteller at her er det kultur. Når jeg trente mine første herrelag på starten av 90-tallet var Sverige det store. Med «Ragge» på plass i Norge fikk man se noe av filosofien på nært hold. Mest moro var det da klubben var litt nede, og Vidar Gjesdal bygget det opp igjen med lokale gutter. Siden den gang har Runar endret profil. Marinko Kurtovic sørget en stund for at det var mer svensker enn nordmenn på banen.

Jeg så Runar i Skjærgårdslekene, da var savnet av Tobias Rivesjø og Christoffer Brannberger tydelig. Forsvarskjempen Peder Trevland skal også erstattes. Jeg vet ikke hvor gode de tre nye svenskene er, men det kan se ut som om den nye treneren, Johan Zanotti – svensk han også – vil trenge litt for å bygge opp et nytt slagkraftig mannskap. I en jevn serie kan det godt hende jeg tar feil. Det ville faktisk gledet meg. Jeg heier som nevnt alltid litt ekstra på Runar idrettslag.

Tarjei Sundals kommetar:
Runar er nok en klubb som har gjort store forandringer fra sist sesong. Ny trener fra Sverige, som ikke har vært i Norge før, men har erfaring fra yngres landslag i Sverige. 3 nye svensker inn i stallen, og 2 svensker ut. Ute er også legenden Peder Trevland. Derfor blir det spennende å se hvor sterke sandefjordingene blir.

Informasjonen fra «søta bror» sier at signeringene er gode, og det lille jeg har sett bygger oppunder «ryktene»
Dessuten skal man aldri undervurdere vinnerkulturen som ligger i veggene i Runarhallen. Det blir spennende å se om Zanetti får fart på sitt «internasjonale» lag.

Terningkast:
Målvakt: 3 – ustabilt, på sitt bedre veldig bra og motsatt
Kanter: 4 – svært bra i kontrafasen
Bakspillere: 3 – endel usikkerhet her, store topper med få spillere
Trener: 4 – Zanotti kommer fra sverige med gode ideer og kultur

Tabelltipset 2014/2015
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Runar
10. Drammen
11. Nøtterøy
12. Lillestrøm