Tabelltipset: Nr 11 – Nøtterøy – Haslum

Tabelltipset: Nr 11 – Nøtterøy

De er stadig med i sluttspillet og stadig tatt poeng fra topplagene, men de har slitt med stabiliteten og ofte hengt rett over den nederste streken.

De siste to sesongene har det endt med kvalikk, som de har vunnet.  De har hatt gode spillere og et stabilt godt lønnsbudsjett, som det nå virker som de ikke lenger kan stå inne for.  Før denne sesongen har det slanket stallen en del og har ikke lenger like stor bredde som tidligere.

Det sier litt om at kvaliteten på Ligaen er bra når vi kan tippe at Nøtterøy havner langt nede, for på sitt beste tar de like gjerne poeng mot Elverum.
Før denne seongen har de mistet:  Hreidar i mål, Chentout bak på banen som noen av de viktigste spillerne i fjor. Inn har de fått en islandsk høyre kant, en svensk målvakt og noen lokale spillere fra Vestfoldområdet. Spørsmålet er om dette er nok for å overleve en tøff GrundigLiga.

De har gode spillere spesielt i posisjonen linje med LMR-spilleren Petter Øverby.  Samt at de har sin forse i det defensive. Ikke rart kanskje når de har «handball-gott» Johnny Jensen som trener. Å tippe nedrykk i år er ikke lett og med fare for at vi alle har feil tipper vi NIF denne gangen havner ett hakk ned fra de to foregående sesongene.

Jan-Ivar Lorentzens kommentar:
Nøtterøy har kapasitet til å slå hvem som helst, men i det lange løp ser det ikke ut til å holde.
De siste årene har Nøtterøy overlevd på god målvakt og stabilt forsvarsspill. I sesongen 12/13 slapp de faktisk inn færrest mål i eliteserien(534). Likevel ble de bare nummer 10. Også forrige sesong var de stabile bakover. Nå er den islandske målvakten borte. Det blir et stort hull og fylle for deres nye unge svenske.
I tillegg «taper» Nøtterøy jevne kamper. Kanskje en drøy påstand, men både i 12/13 og 13/14 tapte de med to mål eller mindre- eller spilte uavgjort – i henholdsvis 10 og 11 av 22 kamper. Det er et mønster. Et mønster som trolig sender dem under streken denne gangen – da laget framstår som svekket.
Med en daglig leder på oppsigelse og presset økonomi, kan det tyde på 1. divisjonsspill i Norges eldste by neste høst.

Tarjeis kommentar:
Det er ingen tvil om at det kommer til å bli et tøft år for Nøtterøy. De har mistet viktige spillere siden i fjor. Ikke bare profilene Hreidar og Kaled, men også begge sine høyrekanter, Kim Tajet Skaug og Jacob Gjøen. Fredrik Utengen som var viktig for vestfoldingene i siste del av sesongen er også borte.
Tilbake står de med en tynn stall, men absolutt med kvaliteter i mannskapet.  Jeg synes å ha sett at Kennie Boysen har tatt på seg mer ansvar og blomstret under dette i oppkjøringen. Spennende blir det også å se om målvaktsparet klarer å prestere godt nok bak et godt forsvar.

Jeg mener at Nøtterøys mulighet til å overleve i Grundigligaen ligger i forsvars- og målvaktsspillet. Klarer de å slippe inn færre mål enn lagene som blir tippet på plassene foran, skal du ikke se at det blir spill på øverste nivå neste år. Så gjenstår det bare å se om dette lykkes, eller om Johnny Jensen selv må prøve å redde laget ved å ta på den blodrøde Nøtterøydrakta.

Terningkast
Målvakt 3 – vi er usikkre på posisjonen, men vet at 93 modellen fra Sverige har erfaring fra Malmø og Kristianstad, kan overraske
Kantspillere 3 – sett lite til islendingen HK, men VK er jevnt bra og gode i kontra
Bakspillere 3 – liten bredde, mens Kenny Boysen skal dra lasset for de i år.  Og undervurder aldri Simen 1 og 2, da blir det trøbbel
Linjespiller 4 – Øverby er en 5´er men han er litt aleine. Jonasen er en annen type men spiller lite defensivt.  Alt i alt deres beste posisjon
Trener 3 – er ofte herlig mot dommerne

Tabelltipset 2014/2015
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Nøtterøy
12. Lillestrøm