Tabelltipset: Nr. 12 – Lillestrøm Topphåndball – Haslum

Tabelltipset: Nr. 12 – Lillestrøm Topphåndball

Lillestrøm har store tradisjoner innen idretten, men det er først og fremst fotball og personligheter som Tom Lund og Ivar Hoff de er kjent for.

Nå som gutta med litt mindre ball har kommet til eliten blir det spennende å se hva de kan utrette i årets liga.

For å være helt ærlig når jeg går inn på hjemmesiden til LTH så er det ikke mange av spillerne jeg kjenner. Har hørt om de fleste, men hva de står for håndballmessig er litt ukjent.

Thomas Skoglund er vel kjent for de fleste, særlig her i Bærum. Han var Haslumgutt under en periode før han ble spiller i den danske ligaen. Ellers har de fått med seg tidligere Drott, Follo og Runarstreken «Mike» Gorensek, det er en klar forstrekning. Bakerst på den viktige posisjonen målvakt har de tidligere juniorlandslagsspiller Stian Mathisen, som var svært lovende i ung alder og gjør sine første GrundigLigakamper til høsten.

Desverre ble Sandefjordgutten Trym Bilow Olsen kneskadet i slutten av forrige sesong. Med han på banen i hele sesongen ville oddsen nok vært bedre for LTH og det å holde seg i ligaen.

Det var ingen i hverken 1.div eller ellers i håndballnorge som hadde tenkt at LTH skulle rykke opp. Det gikk svært fort fra opryket til 1.div til de nå skal spille i Eliten. Nettopp dette trur jeg blir en for stor utfordring for de i år. Se på Follo eller Halden som bruke mange mange år på å komme seg til Eliten. Ofte er det slik at de som kommer rett opp, går rett ned igjen. Mens de som fighter og bygger klub og lag over tid ofte har større sjanse til å overleve.

Stian Bjermeland som trener LTH har eliteerfaring som spiller i FET-tiden sammen med nettopp Skoglund. Det blir spennende å se om de klarer å bevise oss feil i vårt tips.

Det er iallfall kjekt å spille håndball igjen på Romeriket.

Tarjeis Sundals kommentar:
Muligheten for å overleve ligger i forsvarsjobbingen. Fjorårets 3-3 forsvart sendte de til Grundigligaen. Da vant de over sterke motstandere ved å slippe inn lite mål. Jeg tror dessverre det ikke er godt nok på høyeste nivå, men David kan bli undervurdert.

Jan Ivar Lorentzens kommentar:
Beklager – dette holder ikke Stian Bjermeland. Lillestrøm må ta turen ned i 1. divisjon igjen.
Men – de skal ha for at de er annerledes. Toppserien trenger lag som tør å spille andre forsvarsformasjoner enn det vanlige trauste ultra-nordiske 6-0 forsvaret. Når det er sagt tror jeg ikke det offensive forsvaret til LTH holder i eliteserien. Da Follo HK rykket opp med sitt 3-2-1 forsvar ble det en tung første sesong. De erfarte fort at små raske spillere ikke holder mål i offensive forsvarsroller. Der må det være kilo. Mot de «tunge» lagene på øverste nivå trengs størrelse og rekkevidde også i denne type forsvar.

Som mange andre ble jeg veldig overrasket over at de vant forrige sesongs 1. divisjon. Jeg trodde de ville havne på nedre halvdel. Det forteller vel hvor dårlig jeg er til å tippe – og at LTH får håpe jeg bommer grovt også denne gangen.
Stian Mathisen er god i mål. Han har i hvert fall vært det i 1. divisjon. Nå må han bevise mot de beste hver helg.
Thomas Skoglund og Michael Gorensek er rutinerte karer som takler nivået. Bak dem er det tynnere. Spesielt med Trym Bilow Olsen ute. Se imidlertid opp for Hans Aron Hammeren. Han har vært mye skadet i sitt unge liv – men er en spennende eksplosiv type.

Håvard Mamelunds kommentar:
Opprykket fra 1. divisjon kan hovedsakelig tilskrives et solid og offensivt 3-2-1 forsvar, samt en av 1 divisjons beste målvakter i Stian Mathisen. Spørsmålet er om LTH klarer å bevare det samme konkurransefortrinnet i eliteserien? Jeg tror desverre for LTH at høyere individuelt nivå og taktisk bedre lag vil knekke 3-2-1 koden langt bedre enn fjorårets motstandere i 1 divisjon.

Skal laget beholde plassen tror jeg LTH er avhengig av at de antatt beste og mest rutinerte leverer gode gamle prestasjoner samt at noen av de yngre trer frem som «årets nykommere», ellers tror jeg fort Stian Bjermeland kan få mye å snakke om utover sesongen.

Terningkast:

MV: 3 – Stian Mathisen er god på sitt beste, spørs om det er nok med en målvakt i 22 kamper
VK: 4 – Thomas Skoglund tidligere klassespiller, holder han nivået ennå?
LS: 3 – Gorensek bra offensivt, ikke så bra defensivt
BS: 2 – For få som holder nivået
Trener: 3 – Stian Bjermeland, tidligere elitespiller, kan overraske i enkeltkamper

Tabelltipset 2014/2015
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Lillestrøm