Sterke resultater i Tyskland – Haslum

Sterke resultater i Tyskland

Haslum kom mandag hjem fra treningskamper og turnering i Tyskland. Her er en oppsummering av helgens begivenheter.

Fredag morgen var det mange «trøtte Haslumtryner» som møtte på Gardermoen, klare for avreise til Berlin. Vel fremme i Tysklands hovedstad, var gutta klare for 3 timers busstur, og treningskamp mot Lemgo. Lemgo spiller i tysk Bundesliga, og ligger på 11. plass av 18 lag. Kampen bar vel litt preg av reisen, men bærumsgutta holdt tritt med tyskerne lenge. Til pause lå Haslum under 17-19, og kampen endte til slutt 32-36.

Lørdag var det nok en busstur til Leipzig, hvor vi møtte SC DHfK Leipzig. Laget spiller i 2. bundesliga, hvor de ligger ca midt på tabellen. Dette var nok det svakeste kampen gutta spilte i helga, og den endte 34-36. Hampus fikk oppleve en litt spesiell situasjon, da han kontret 10 sekunder før slutt. I fart oppover på høyresiden, klar for å sette ballen i mål, grep den tyske treneren tak i drakta til Hampus og prøvde å holde han igjen. Utrolig hvor viktig det er for noen å vinne treningskamper.

Søndag var det klar for turnering. Kampene fredag og lørdag hadde bare vært enkeltstående treningskamper, og gutta så frem til å spille for et stort publikum og mot topp motstand.

Første kamp ble spilt mot Hanover. Laget ligger på 5. plass i Bundesliga, og er også arbeidsgiveren til Joakim Hykkerud. I den korte kampen (2 x 15 min) leverte Haslum en veldig god kamp og spilte uavgjort 13-13. En enorm forsvarsjobb, og hurtig og tålmodig angrepspill viste at Haslum på sitt beste kan spille jevnt med noen av de aller beste.

Bare 40 min etter den første kampen var det tid for nok en tøff motstander. Magdeburg, nr 8 i Bundesliga, stod på motsatt side. Igjen spilte Haslum en god kamp, men den forrige kampen hadde tappet noen av kreftene og Magdeburg dro litt ifra mot slutten av kampen. Det endte med 13-16 tap.

Siste kampen for dagen var mot Dessau. Laget som spiller på nivå 3 i Tyskland hadde spilt jevnt mot lemgo og franske US Créteil Handball. Mot våre gutter hadde de dog ikke en sjanse og tapte 20-14. Dermed endte Haslum på 5. plass i turneringen.

Helga har gitt mange gode svar. Det er alltid gøy å spille mot antatt sterkere lag, og om gutta hadde vært litt mer nøyaktig i opplagte målsjanser kunne vi kanskje ha slått noen av Tysklands beste lag. Nå er det en drøy uke til Postenligaen starter opp igjen her hjemme. Haslum møter Runar til TV2-sendt kamp fra Nadderudhallen onsdag 30.1 kl. 18.30. Vi håper du da kan ta turen å hjelpe gutta til nye poeng mot serielederen.