Henki, Sebastian og Thomas på A-landslagssamling – Haslum

Henki, Sebastian og Thomas på A-landslagssamling

Henki, Sebastian og Thomas tok seg tid til å fortelle litt om livet på landslagssamling

Henki og Thomas gikk rett fra rekruttkamp til A-landslagskamp mot Kroatia på mandag. Henki vartet opp med storspill mellom stengene og en offisiell redningsporsent på 42%.

– Det var en ny opplevelse, men det var gøy da! Det er ikke den vanskeligste kampen å motivere seg for, med 1200-1300 tilskuere og full hall. Sånn sett var det ikke noe problem, men jeg var veldig mentalt og fysisk sliten etterpå, forteller Henki.

– Henki har stått knallbra, skyter Sebastian inn.

Thomas storspilte for rekruttene og ble belønnet med plass på A-landslaget i Januar-cup i Sverige. Etter 7 mål i begge kampene mot Kroatias rekrutter, fikk Thomas sjansen mot Tsjekkia og endte til slutt med fire scoringer.

– Det er vedig spennende, man spiller på et veldig bra lag. Jeg synes det er stor forskjell å skyte på keeperne på A-lagsnivå, i forhold til rekruttlaget. Hvis jeg får sjansen, skal det ikke være noe i veien for å score litt mål mot Sverige i morgen, sier Thomas.

 

Mer trygghet

Sebastian deltar på sin andre A-landslagssamling og mener han er tryggere nå enn sist.

– Det var jo veldig spennende den første samlingen jeg var med på, alle av A-lagspillerene var med. Nå er vi kanskje et litt yngre lag enn vi var den gangen. Jeg synes det er kjempemorsomt å være med, det er stort og har alltid vært en drøm. Jeg føler meg jo litt tryggere nå enn jeg gjorde første gangen, da var jeg helt ny og det var masse av de eldste spillerene som var med.

Landslagene har nå vært på samling i 10 dager og livet på hotell er en annen hverdag enn gutta er vant til.

– Det er jo gøy, men det er ganske monotont. Vi er priviligerte, alt er lagt til rette for at vi skal kunne prestere. Vi har ingenting å utsette på noe, vi har mat, hvile, medisinsk støtteapparat og massør, forteller Henki engasjert.

– Det er jo selvfølgelig slitsomt og det er en helt annen tilværelse enn det vi vanligvis har i ukedagene. Det er jo lange treninger og det er mange treninger, man blir sliten og man sover mye. Man ser litt på de kampene vi har spilt, ser på serier og spiller kort, kan Sebastian fortelle.

– Det man blir mest sliten av er å ligge på hotell hele dagen. Det er det som tar på, man får litt hotellsyken, legger Thomas til.

 

Siste kamp i Januar-cup søndag

I morgen møtes Norge og Sverige til turneringens sitse kamp i folloTRYKK Arena. Guttene vet hvilke forberedelser som må gjøres, for å forbedre spillet fra kampen mot Tsjekkia.

– Vi har sett litt på de andre kampene Sverige har spilt, vi kommer til å se litt på video og vi skal ha en trening i morgen tidlig hvor vi går i gjennom hvordan de spiller og hvordan vi bør spille, sier Sebastian.

Fredag gikk håndballgutta på et stortap mot Tsjekkia, en kamp hvor det var mye som ikke klaffet.

– Innsatsen må opp, det var litt dødt i går. Jeg tror det var mange som var slitne. I motsetning til de første kampene, hvor alle bakspillerne treffer maksimalt og det klaffer godt, så ar det lite som klaffet i går. Vi blir spilt ut, forteller Sebastian og Henki.

 

God erfaring å ta med tilbake til Haslum

For Haslumgutta har samlingen vært en positiv opplevelse, som de håper å ta med seg tilbake til klubblaget og bidra til en god kamp mot Runar når Postenligaen er i gang igjen.

– Det er jo flere ting vi kan ta med tilbake til Haslum, bare den roen og tryggheten og samtidig spille uten respekt. Vi har møtt verdensstjerner i Kroatia og vi gjorde det som vi er best på og vi fikk til det vi har trent på, i kamp. Det gjelder å trene hardt og stå på, for det finnes ingen snarveier. Det er bare å kjøre på og løpe, det er det vi har gjort i alle kampene, sier Henki.

– Man lærer ekstremt mye av å spille mot sånne lag, legger Thomas til.

 

Søndag møter Norge turneringsleder Sverige i folloTRYKK Arena, kampstart er 1910. Kampen vises på TV2 Sport, for de som ikke tar turen i hallen.