Vi er kommet til 2013 – Haslum
Foto: Espen Hildrup

Vi er kommet til 2013

Etter en pause i januar møter Haslum Runar i det som kan bli en avgjørende kamp om seriegullet.

Før nyttår sto Haslum med 9 seiere og 4 tap, på tredje plass på tabellen bak Elverum og Runar. Elverum med en kamp mer spilt og Runar med en kamp mindre, men alle tre lagene med samme poengsum. Hva tenker Tom-Eirik Skarpsno om de resterende kampene i Postenligaen 12/13?

Første kamp er hjemme mot Runar, som noen kanskje husker ble det et surt 35-30 tap i Runarhallen i oktober sist lagene møttes.

– Da er det Runar første kampen etter pause i januar, det blir hardt?

Ja, det blir tøft. De er jo blandt de beste lagene, ansett som favoritter til å ta hjem gullet. Det blir en tøff start, så det blir spennende.

 

Sterke seiere

– Det har blitt to seiere mot Fyllingen, men tap mot Elverum på hjemmebane, resultatene varierer?

Det var sterkt å ta fire poeng både mot Fyllingen og ØIF, det er det ikke mange som kommer til å klare. Så det er jeg veldig fornøyd med! Så har vi tapt mot noen av de litt svakere lagene, så det blir forhåpentligvis spennende helt til slutt.

Hvis man tenker på kampen mot Elverum, så får vi håpe at vi klarer å henge med så lenge at det blir en avgjørende kamp. Det gjelder forsåvidt for Elverum sin del også det da.

– Nå vant Fyllingen NM-gull, tror du de kommer til å ta seriegullet?

Nei jeg tror ikke det, jeg tror ikke de vinner serien. De er litt sånn som oss andre at de kan sånn som i cupfinalen spille veldig bra, men jeg tror ikke de er så jevne at de går så og si ubeseiret de siste åtte-ni kampene, som de må for å vinne serien. Det tror jeg ikke de gjør.

– Haslum har fire tap, de andre i toppen har tre?

Det er jo så jevnt at sånn som mot Runar blir det en firepoengs-match. Vinner vi den er vi helt på høyde, vinner vi ikke den så er man litt bak og bli anhengig av at noen andre hjelper. Nesten hver eneste kamp blir en viktig kamp. Særlig hvis vi skal ha mål om å ta seriegull, så må vi vel egentlig slå Runar sånn som jeg anser det.

 

Elverum har skuffet

– Hadde du trodd at det kom til å bli så jevnt som det er nå og så mye varierende resultater?

Både og! Jeg hadde trodd at Elverum skulle være bedre, jeg synes de er det laget som på papiret har det beste laget og som har skuffet. Også synes jeg Runar har vist at de er vesentlig bedre i år. Ikke så mye bedre mannskap, men at det mannskapet har fått satt seg og gjort det bra.

Ellers så synes jeg det er veldig varierende og litt overraskende at det er såpass liten avstand mellom de beste og de nest beste. Det er ingen tvil om at Elverum og Haslum er dårligere enn i fjor og de andre har kanskje blitt litt bedre.

– Det er fire poeng som skiller 1. og 8.-plassen, det var det kanskje ingen som hadde ventet?

Det er jo sånn at vi kunne ligget på toppen med fire kamper tapt til jul og det skjer vanligvis ikke. Det er veldig jevnt.

 

Kollektiv kollaps

– I romjula ble det tapt mot BSK/NIF, hva skjedde?

Det var en god gammeldags kollektiv kollaps, kan man vel egentlig si. Det var egentlig ingenting som fungerte og det virket som at folk var litt mette . Det virket som at det betydde mye mer for BSK og da er det alltid sånn at innsats slår klasse.

De var bedre enn oss i den kampen. Jeg syntes faktisk de var bedre enn oss på alle posisjoner, så det var skuffende dårlig av Haslum og vel fortjent seier til BSK/NIF.

– De drar ned tempoet litt?

Det er sånn de ønsker å spille og sånn de må spille for å ta poeng. Jeg mener at det ikke er den beste håndballen.

– Er det det som må til for å slå Haslum?

Det vet jeg ikke, det er vel litt tilfeldig, men det funket da i hvertfall!

 

En kamp av gangen

– Ni kamper igjen, hva tror du?

Jeg tror fortsatt det kommer til å variere, jeg tror det kommer til å bli veldig jevnt. Jeg blir veldig overrasket hvis vi henger med i gullkampen helt inn, men jeg håper jo selvfølgelig det. Det kommer til å bli knalltøft å klare det! Vi må ta den gamle, kjedelige «kamp for kamp» og «en kamp av gangen».

– Hva blir det viktigste fremover, sett bort fra Runar og Elverum i siste kamp?

Det er sånn at det er 18 poeng igjen, hver eneste kamp blir viktig. Det er vanskelig å sette noen kamper, men det er klart at hjemmekampene kommer til å bli viktig, også må vi ta noen poeng borte. Vi har noen sterke lag igjen borte, blant annet Drammen og Elverum, det er ikke bare bare det.

– Hvis du skulle tippet nå, hvem vinner seriegullet?

Akkurat nå så tror jeg faktisk Runar, også tror jeg fortsatt Elverum kommer til å henge med. Veldig spørsmålstegn, sånn som jeg ser det, med Drammen. De kan fortsatt henge med, kanskje ikke Øyestad nødvendigvis, men det blir jenvt altså! Vanskelig å si, det er litt lotto-liga. Det er veldig tilfeldig hvem som vinner virker det som, lagene står veldig forskjellige til hverandre. Sirkusliga tror jeg jeg ville kalt det, avslutter Tom-Eirik Skarpsno.