15 landslagsspillere til Rykkinnhallen. – Haslum

15 landslagsspillere til Rykkinnhallen.

Mange lurer kanskje på hvilke lag Metalurg, Hard og Poltava egentlig er. Her får du noen svar.

I morge, lørdag, møter vi HC Dinamo Poltava i semifinalen i kvalifiseringen til Champions league. Laget kommer fra Ukraina, og er regjerende mestre i den hjemlige serien. I fjor spilte de EHF-cupen og ble slått ut av danske Skjern. Bortekampen tapte de med 12 mål, mens de vant hjemmekampen med 5 mål.

Laget består av mange store, rutinerte spiller som har mange år på baken. Ikke bare i ukrainsk serie, men også russisk, tyrkisk, tysk, israelsk og mange flere. Poltava stiller i morgen med 3 landslagsspillere. Laget har 5 russiske spillere i tillegg til ukrainere.

 

Søndag møter vi forhåpentligvis det makedonske laget Metalurg. De er rangert som det beste laget i gruppa, og vil trolig vinne greit over østerrikske Alpla HC Hard. Metalurg møtte vi også i kvalifiseringen i fjor, og tapte da med 1 mål. Metalurg spilte således Champions league forrige sesong, og leverte gode resultater. Av 10 kamper i gruppespillet spilte de uavgjort 2 ganger, de tapte 3 kamper og vant hele 5 kamper. Laget er stammen i det makedonske landslaget, og hadde hele 9 spillere med i EM sist. I tillegg har de en av verdens beste målvakter i serbiske Darco Stanic.

Dette er virkelig en nøtt å knekke, men vi vet vi kan klare det og skal gi absolutt alt, hvis vi får muligheten.

Det siste laget er østerrikske Alpla HC Hard. Laget er nok det svakeste i gruppa. Det består stort sett av spillere fra alpelandet, men har også noen fra øst-europeiske lag. laget kan skilte med 1 landslagsspiller.