Reisebrev fra Henrik Ruud Tovås – Haslum

Reisebrev fra Henrik Ruud Tovås

Godt i gang!

Etter et par dager er endelig teknologien med oss og vi kan opplyse dere der hjemme hva Haslum gjør på turer.

Et rykende ferskt reisebrev var klar til å bli sendt til Norge i går ettermiddag, men grunnet tekniske problemer på MacBook Pro´en til fysio Erlend Aurmo, ikke så pro lenger, endte det opp som en digital flaskepost. Tilbakemeldinger settes pris på hvis det skulle dukke opp i en interaktiv havn i nærheten av deg.

Onsdag var reisedag og kan kort oppsummeres slik:

· Halvannens times flytur til Berlin

· Assisterende materialforvalter Petter Andersen kjørte et lynkurs hva angår flyvertinner

· 3 timers busstur til Ilsenburg i bussen til SC Magdeburg

· Liten landsby, mørkt hotell med Fritt Vilt-vibber

· Martin og Besard ville heller sove i bussen fordi ”spøkelseshotellet” så skummelt ut

Torsdag morgen ble vi møtt av regnvær, men likevel en flott natur som til og med fikk Besard til å slenge ut et par komplimenter hva angår natur.

Videre gjennomførte vi en rolig morgentrening i en fantastisk hall med 700 faste sitteplasser og gode garderobefasiliteter, dette i en landsby som til og med ikke har egen sportsforretning. Noe til ettertanke for de folkevalgte hjemme.

To gjestespillere debuterte for de gamle på fotballoppvarmingen, fysio Aurmo og ass.mat. Andersen. Førstnevnte som en spinnvill spiss og sistnevnte med bunnsolid stopperspill. Resultat og kamputvikling skal vi ikke gå videre inn på med hensyn til de involverte, men kan opplyse om at MGH ikke scoret noen selvmål denne kampen.

På ettermiddagen ventet tre minibusser på oss som skulle frakte oss til Biedritz, ca. 10 minutter utenfor Magdeburg, for en showkamp mot det lokale laget der.

Nivået på laget var v el kanskje hakket dårligere enn det de unge er i fotball på oppvarmingen, og seieren ble 46-23.

Kampen kan oppsummeres slik:

· Marius Motrøen scoret 19 mål

· Nicolay Hauge er fortsatt helt i Magdeburg(scoret forørvrig 13 mål), flere fra fanklubben til Magdeburg som kom bort for å hilse hilse, klemme og fikk hele Haslum til å signere t-skjorter.

· Besard Hakaj fikk rødt kort etter en takling som overhodet ikke var påtenkt å være stygg. Dessverre blir det ikke pent når tyngdeforskjellen er +25kg, og vi sender alle varme tanker til den tyske spilleren i ankelsokker som gikk ut på båre i pausen, assistert av tysk ambulansepersonell. Mest sannsynlig var håndleddet brukket etter å ha landet på ryggen.

· Hyggelig sammenkomst med spillere og supportere etter kampen utenfor hallen med grillmat og god drikke. Der har vi virkelig noe å lære av tyskerne.

Nå er vi tilbake på hotellet. Jeg og min romkamerat og keeperkollega Tjemsland er stuptrøtte og klare for å sove.

Nyt reisebrev kommer i morgen, følg med!

 

På vegne av Haslum HK i Tyskland,

Henrik Ruud Tovås