Tøffe tak med Norge – Haslum

Tøffe tak med Norge

Fem spillere som du vil se med Haslumdrakt i Postenligaen kommende sesong var med når unge Norge møtte verdenseliten. Vi spurte en av dem om vi kunne få et "reisebrev":

Det har nå gått noen dager siden vi kom hjem fra samling med landslaget.

Etter sånne turer så sitter man igjen med mange gode minner og en god, men samtidig litt rar følelse etter en slik opplevelse. Det har vært en kort samling, som startet onsdag 18 om morgen og endte med hjemreise lørdag, men man har samtidig fått oppleve mye og jeg tror at det har vært stort øyeblikk for alle ”Haslumgutta”.

Onsdagen startet med tidlig oppmøte på Gardermoen for avreise til København og deretter buss videre til Kristanstad (syd i Sverige). Ved ankomst sjekket vi inn på hotellet som befant seg i sentrum og fikk i oss litt etterlengtet mat. Det stod mye på dagsplanen, så det ble ikke store tiden før vi måtte reise videre igjen; denne gang til Åhus.

I Åhus ble det arrangert en stor beachhåndballturnering, hvor vi skulle presenteres i forkant av Scandinavian Open. Her ble det også delt inn i to lag og vi spilte en internkamp på ”centercourten” med sterkt oppmøte og god stemning. Det var fylt til randen inne på anlegget med over 1000 tilskuere. Etter en morsom kamp, undertegnede ble litt vell revet med, endte det 13-13. Deretter var det autografskriving, en håndballøkt i et nærliggende treningsanlegg, middag og hjem for å sove.

Danmark
Dagen derpå startet med en håndballøkt på morgenkvistet, der spillbevegelser, forsvarsformasjoner og taktikk ble gjennomgått. Jeg tør påstå at samtlige var rimelige spente på kveldens kamp, hvor verdens beste lag (Danmark) skulle stå på motsatt banehalvdel. Vi følte oss nok vell ferske og uerfarne i møte med den danske OL-troppen. Vi holdt lenge følge med danskene og første omgang var en positiv affære sett med norske øyne. Som forventet ble de for sterke og de endte med et 12 måls tap. Etter kampen var Hedin fornøyd med mye av spillet, men hadde også en del forbedringspunkter.

Sverige
Fredag startet som dagen før. En god håndballøkt, etterfulgt av mat og hvile. Dagens motstander var vertsnasjonen, bestående av en tropp klar for OL. Vi var siste matching før svenskene skulle dra til London; og match ga vi dem. Nok en gang leverte vi en god første omgang, hvor vi var i tet i målprotokollen ved flere anledninger. Til pause lå vi kun ett mål bak. Hedin var svært fornøyd med spillet, men la fremdeles vekt på viktigheten av å bevare roen og ikke ta for mange sjanser og gjøre enkle feil. Dessverre ble svenskene, på lik linje med danskene, for sterke i andre omgang. Men nok en gang så viste vi mange gode takter.

Etter å ha spilt to kamper mot to så gode lag, så sitter vi igjen med en god følelse. Man har fått kjenne litt på nivået, følt hvor man står hen internasjonalt og hvilke områder man må jobbe videre med. Det har vært en stor lærdom, og man ser at fysikk og rutine har mye å si for utfallet av kampene. I begge oppgjørene taper vi stort i viktige faser i andre omgang, hvor vi aldri klarer å hente oss inn igjen. Tror vi ”Haslumgutta” kommer til å dra stor fordel av denne matchingen inn mot sesongstart, og ikke minst CL-kvalifiseringen. Tror dette blir en morsom sesong!

Sebastian

 


Thomas Kristensen


Anders Røe


Simen Strømberg


Besard Hakaj

Sebastian Barthold