Solid seier for rekruttlandslaget – Haslum

Solid seier for rekruttlandslaget

Rekruttlandslaget fikk solid internasjonal matching da Romania ble beseiret 40-32 fredag. Sebastian Barthold (bildet) ble norsk toppscorer med åtte fulltreffere.

Da rekruttlandslaget møtte Romania fredag ettermiddag, var det fysisk store, sterke gutter som stod på rumensk side. Utfordringene så landlagstrener Ole Kristian Strøm som svært positive:

Det var akkurat dette vi var ute etter da vi drog på denne samlingen (matching i Polen); høy internasjonal klasse og «unorsk» spillestil.

Kanskje var det nettopp det unorske som gjorde at Norge «bare» lå ett og to mål foran i den første omgangen. Rumenerne hadde gode skyttere i alle bakspillerposisjonene, og skjøt både fra 11 og 12 meter. Selv om de norske guttene spilte gode etablerte angrep, ble de stadig innhentet andre vei.

Før hvilen ledet Norge med fire mål og stillingen 23-19.

I pausen hadde Ole Kristian Strøm og teamkollega Steinar Ege en god og korrigerende samtale med spillerne sine.

I den andre omgangen justerte gutta seg godt. Vi møtte spillerne bedre i forsvar, og vant mange baller, kommenterte Strøm.

Takket være godt forsvars- og keeperspill, fikk rekruttguttene mange kontringsballer og raske mål – i tillegg til at de fortsatte å spille godt i det etablerte angrepet. Enkel matematikk gav dermed: mange, mange norske mål, litt færre rumenske…

Romania – Norge LMR 32-40 (19-23)