For en sesong! – Haslum

For en sesong!

Elverum ble for sterke i går, og tok sluttspillgullet. Vi har dog tatt de 2 gjeveste gullene, NM og serien. Nå skal gutta få 2 uker ferie før det braker løs igjen.

For en sesong det har vært!

Her er et lite sammendrag av sesongen 2011/12.

Etter 3 ukers ferie fra felles aktivitet startet vi andre del av oppkjøringen 25. juli 2011. Foran oss lå 5 uker med blodslit og klargjørelse for en lang sesong med stor belastning på en relativt tynn spillerstall. Vi måtte starte såpass tidlig da vi hadde en formtopp å sikte inn mot allerede første helgen i september, Champions league kvalifisering i Israel. Perioden frem til det gikk med til turnering både i Malmö og hjemme i Bærum. I tillegg hadde vi en treningsleir i Danmark med god kampmotstand.

Champions league kvalikken ble en spennende og tøff affære. Først feide vi de islandske mesterne Haukar av banen. Deretter var det finale mot Metalurg fra Makedonia. Laget som hadde 9 landslagspillere fra eget hjemland og Serbias stjernemålvakt Stanic i mål. Kampen ble utrolig jevn og spennende, og ved hjelp av noen franske pipeblåsere dro Metalurg seieren i land med 1 mål. Laget gikk deretter videre fra gruppespillet og ble blant de 16 beste lagene.

3 dager etter hjemkomst fra Israel stilte vi klare til første seriekamp mot Oppsal i Nadderudhallen. Hallen var rigget og alt lå til rette for å starte jubelsesongen 2011/12. 45 min før kampstart fikk vi deriomt beskjeden om at Oppsal ikke stilte til start pga sykdom. Senere trakk de laget fra serien, og Sandefjord Håndball overtok plassen.

Det reelle sesongstarten ble derfor bortekampen mot Follo 18.september. Den verst tenkelige starten på sesongen. Ingenting fungerte og vi tapte for et entusiastisk hjemmelag. Derfor var det utrolig deilig å knuse Drammen i neste kamp, før vi tok enda 4 enkle seiere på rad. Så kom skademarerittet. Slitasje og uhell gjorde at vi hadde både Erlend og Kent Robin skadet da vi reiste til Bergen for å møte Fyllingen 9. november. Forventningene var ikke alt for høye, men med en strålende laginnsats og Anders Røe som hadde utrolige 11 mål på 12 forsøk vant vi med 9 mål. Deretter klarte vi uavgjort hjemme mot Viking med de samme spillerne skadet.

Så kom cupkamp mot Runar. Ved hjelp av fysio og en del smertestillende tabletter stablet vi alle mann på beina og feide vestfoldingene av banen. Spektrum skulle vi til, og NM gullet skulle bli vårt nok en gang.

Deretter ble det 2 uavgjorte kamper og ett tap i serien i skadeperioden, før vi reiste redusert til Romania for å spille 3. runde i EHF-cupen. Dette var en flott opplevelse og satte vel ting litt i perspektiv. «Norge er et vakkert land». Vi tapte klart der nede og kunne fokusere på den hjemlige serien. Det så ut til å fungere for vi vant 10 kamper på rad her hjemme.

I tillegg var vi overlegne i Oslo Spektrum i romjulen og vant vår andre NM tittel på rad gjennom å slå Drammen med 10 mål.

Etter mer enn 100 dager uten tap, måtte vi kapitulere for Arendal for andre gang. Vi hadde heller ikke denne gangen med oss alle spillerne, og gitt resultatet på Elverum i samme tidspunkt var kampens utfall egentlig uvesentlig i forhold til seriemesterskapet. Det gjenstod èn kamp, og ikke en hvem som helst kamp. Elverum kom på besøk til Nadderudhallen.

Seriefinalens regi var Alfred Hitchcock verdi. Med seier eller uavgjort ville vi bli seriemestere, med tap ville seriegullet havne på Elverum. Det samme ville CL-plassen. Hallen var stappfull. 1100 mennesker laget en ramme som var ubeskrivelig. Taiga`n fylte opp 1/3 av tribunen mens vi hadde enorm støtte fra hjemmepublikummet. Det var nerve i kampen i samtlige 60 minutter, selv om vi i store deler av kampen lå de nødvendige målene foran. Det endte med seier 30-28 og nok en tittel fant veien til Bærum. Gull nr 2.

Deretter kom sluttspillet.Vi gikk seirende ut av en kvartfinalepulje, og møtte Drammen i semifinale over 2 kamper. Det ble seier på bortebane, og vi kontrollerte inn til uavgjort på hjemmebane i en flott kamp. deretter var det nok en gang klart for finaler mot Elverum. Etter en dårlig forestilling i Terningen, hvor vi tapte med 6 mål, måtte vi vinne med minimum det samme på hjemmebane. Som dere alle vet klarte vi ikke det. 5-måls seier holdt akkurat ikke, og feiringen ble fortatt på Elverum i natt.

Det har vært en lang, innholdsrik, lærerik og fantastisk sesong. Nivået i Postenligaen har vært høyere enn på lenge, og vi sitter igjen med 2 gull. Hadde det ikke vært for marginer imot, hadde vi også deltatt i Champions league og møtt de aller beste i verden.

Nå ser vi fremover. Vi gleder oss allerede til neste sesong, og ønsker å vinne flere titler og bli et enda bedre lag. Vi takker alle som har bidratt rundt laget, sportslig, arrangementsmessig, økonomisk og på tribunen. Takk til de av spillerne som skal prøve seg på nye oppgaver, og hjertlig velkommen til de som kommer nye inn til oss.

Til slutt vil vi gjerne sende ut en etterspørsel etter noen i næringslivet som har lyst til å profileres gjennom Norges beste håndballag. Det har blitt vist 7 kamper med norske klubblag på herresiden på TV2 denne sesongen. Vi i Haslum har spilt i alle kampene. Ingen tvil om at det finnes store verdier her, og vi tar oss ikke så veldig godt betalt. Skaff deg nye kunder, stor markedsføringsverdi og vær samtidig med på et vinnerlag og få noen enorme opplevelser. Ta kontakt så kan vi sammen finne muligheter og løsninger.

Takk for i år.

Haslum HK