Haslum og DHK slås sammen! – Haslum

Haslum og DHK slås sammen!

Det nye nasjonale anlegget for håndball som skal ligge på Liertoppen blir kamparena. Røde og blåstripede drakter, og et budsjett på 30 millioner. Sånn blir den nye klubben. Navnet er enda ikke klart.

Det har i nesten et år vært samtaler mellom klubbene, om hvordan man skal få til et lag som hevder seg i Champions league. Hele prosessen startet med en evaluering av situasjonene i de respektive klubbene. Haslum var best på sport og juniorsatsing. DHK hadde flest sponsorer og en større administrasjon. Når det i tillegg har blitt gjort en stor lobbyvirksomhet, slik at det nye riksanlegget for håndball havner på Liertoppen, var det ingen tvil.

«Dette gjør vi for å løfte herrehåndballen til uante høyder i Norge», sier styreformann Per-Magnus Braskerud til redaksjonen. «Med det nye flotte anlegget, som kommer til å ta 12.000 tilskuere, skal vi lage store fester hver gang det er hjemmekamp.»

Trenerkampen i gang.

Hvem som skal trene laget er fortsatt ikke klart. Både DHK sin Geir Oustorp og Haslum sin Tom-Eirik Skarpsno ønsker selvfølgelig å trene det nye storlaget, men enda er ingenting klarlagt rundt trenerspørsmålet. «Det viktigste er ikke hvem som trener laget, men at vi klarer å gjøre noe for regionen og håndballen i landet» sier Skarpsno. 

Spiller i røde og blåstripede drakter.

Den nye klubben, som enda ikke har fått navn, kommer til å spille i røde- og blåstripede drakter à la Barcelona og Fram Larvik. Kommunene har også sagt seg villig til å legge et rød-blått preg på gatemiljøet. Blant annet, skal lyktestolpene i hovedgatene males røde og blå, slik man har gjort i Grong i Nord-Trøndelag. 

Høye budsjetter.

Pr. i dag har klubbene hver for seg budsjetter på henholdsvis 8 og 12 millioner. Målet er å passere 30 mill for den nye klubben allerede i 2013. I all hemmelighet har mange aktører blitt kontaktet, og tilbakemeldingen fra næringslivet har vært ensidig positiv. Ja til og med politikerne har snakket om å gjøre et rød/blått samarbeide.

Du kan bestemme det nye navnet.

Nå har den nye klubben lyst til at du skal være med å bestemme det nye navnet på klubben. Allerede har det vært snakket om ord som Vestviken håndball, St. Hallvard Håndball, Bærum-Drammen HK, Draslum HK.

Nå vil vi at befolkningen i kommunene er med på å bestemme. Derfor må du sende inn ditt forslag til en av klubbenes kontorer, så vil en navnekomite avgjøre hva klubben skal hete.

Videre er det viktig for oss at regionens befolkning på ca 250.000 innbyggere er engasjerte. Husk vi skal ha 5% av dere på alle våre hjemmekamper. Vi ønsker også tilbakemeldinger på hvordan vi kan gjøre ting best mulig. Skriv gjerne en kommentar i feltet under.