Spenning mot slutten! – Haslum

Spenning mot slutten!

Det gjenstår 3 kamper for alle lagene i herrenes Postenliga. Det eneste som er sikkert er at Sandefjord Håndball rykker ned. Alt annet er åpent. Vi prøver oss på en analyse.

Vi starter i tetstriden. Her er det klart at 1. og 2. plassen i Postenligane går til Elverum og Haslum HK. Pr.d.d. ligger Haslum HK 2 poeng foran østerdølene, men det koker nok ned til en ren finale i Nadderudhallen når lagene møtes 28. mars. Haslum har råd til å tape begge sine kamper før finalen, og vil med seier i finalen gå forbi Elverum på innbyrdes oppgjør. Kampen på Elverum endte 31-31. Laget til Taigaen på sin side har ikke råd til å gi fra seg noen poeng. Vi tror heller ikke at de gjør det, selv om borteoppgjøret mot et hardt kjempende Follo kan bli tøft. Det avhenger av at Follo finner tilbake til storformen fra tidlig i sesongen. Haslum HK – Elverum sendes på TV2. Det kommer til å bli stinn brakke i Nadderudhallen. Haslum kommer til å forhåndselge billetter.

Bak de to i tet er det 6 lag som spiller om den siste medaljen i serien. Det skiller kun 3 poeng på plass 3 – 8 når vi skriver 11.mars. DHK og Runar liger best an med sine 22 poeng. Deretter følger ØIF Arendal (21p), Viking (20p), Fyllingen (20p) og Nøtterøy (19p). Det kommer til å bli viktige kamper hele veien. F.eks. møter Drammen bare lag i denne gruppa (Viking hjemme, Runar borte og ØIF hjemme). I tillegg er det 2 andre «interne» kamper i denne gruppa (Fyllingen – Nøtterøy og Fyllingen – Viking).

Skal vi anta at lagene med hjemmekamp i denne pulja vinner de interne kampene, og ellers gå ut fra at det blir seier over lagene nederst på tabellen og tap for Elverum og Haslum, vil Drammen ta 3.plassen med 26 poeng. Samme poengsum vil Fyllingen Bergen få, men de går bak Drammen på innbyrdes målforskjell. Runar vil kapre en 5.plass med 24 poeng mens Nøtterøy vil ta 6.plassen med samme poengsum som ØIF Arendal på 7.plass. (Vinner på innbyrdes oppgjør). Den siste sluttspillplassen går til Viking som ender på 22 poeng.

Bakfra kommer Follo som i dag har 17 poeng. Dersom de finner storformen kan de vinne de 3 siste kampene, noe vi betviler. Vi tror de taper for Elverum, og ender på 19 eller 21 poeng. Dette gjør at de ender på den kjedelige 9.plassen.

BSK/NIF som i dag har 14 poeng har virkelig funnet formen, og kan stelle i stand problemer både for Herulf, Viking og Runar som de har igjen. Vi tror ikke de vinner alle, og at de derfor må spille kvalifiseringskamper for å holde seg i Postenligaen.

Da gjenstår Herulf og Sandefjord, som begge må ta den tunge veien rett ned i 1. divisjon igjen, etter ett år i Postenligaen.

Så vet vi at utfallet i kampene ofte blir anderledes enn forventet. Det blir derfor ekstremt spennende å følge innspurten.  Alle kampene, bortsett fra ØIF Arendal og Sandefjords hjemmekamper, kan du se på TV2 Sumo, men de er best å følge i hallen.

Vi satser på at lagene klarer å holde seg skadefrie, og at det blir spenning til siste serierunde.