Optimismens mann – Haslum

Optimismens mann

Dagen etter kampen mot Nøtterøy er det mange inntrykk å ta til seg. Det jeg husker aller best har ingenting med selve kampen å gjøre. Det var et kort møtet før kampen med Frank Beck, optimismens mann.

Det var 25 minutter til kampstart. Gutta varmet opp som vanlig, og vi lederne satt på sidelinjen og gjorde våre forberedelser. Hallen var på vei til å bli full og stemningen steg.. «Her var det mange flotte ungdommer» hørte vi en stemme som sa. 83 år gamle Frank Beck stod bak oss. For en setning å gjøre seg tilkjenne med. Særlig når både Jan Erik (66) og Terje (60) satt på benken.

Frank har ved flere anledninger hjulpet oss i Haslum. Både trenere og spillere. Det er alltid like fasinerende. Sist gang satt vi i våre klubblokaler. Gutta skulle ha en seanse med Frank. Med seg hadde han noe utstyr. Han hadde blitt moderne og hadde sånn «Overhodeark», eller overhead som vi andre kalte det på 90-tallet. Vi hadde desverre ikke en sånn prosjektor, men det gjorde ikke så mye.

20 unge menn med en snitthøyde på 190 cm og en vekt på 90 kg, satt rundt et langt bord. Alle kikket i samme retning, mot en stor liten mann som satt på enden og fortalte noe som egentlig alle visste. «Du må ha med deg hodet» og «Det er deg det kommer an på». Den mannen har noe ved seg som fanger alle sin oppmerksomhet, og kanskje aller best når det ikke er så mange tilstede. Han kommer under huden på deg, og du fatter hvor enkelt ting egentlig er.

Stemmen er ikke høy og brautende. Frank trenger ikke å selge inn sitt budskap på annen måte enn å være Frank. Han tar noen små kunstpauser hvor han ofte sier «ikke sant guttær» eller «Det er jo sånn». Du får tid til å tenke under pratene med Frank, og du lytter garantert med begge ørene. Man blir glad i Frank! Glad i personligheten, glad i ordene og glad i optimismen som alltid omfavner han.

Nå håper vi snart at vi får seg deg igjen i Haslum Frank. Takk for et kort men flott møte i går.

Tarjei
(Haslum)