Haslumtrener Tom-Eirik Skarpsno – Haslum

Haslumtrener Tom-Eirik Skarpsno

Etter en artikkel i Østlendingen på lørdag, vil Skarpsno gjerne presisere en del av innholdet og hva han faktisk har sagt.

Lørdag 21.01. skrev Østlendingen en artikkel om Norges herrelandslag i håndball.
Undertegnede har blitt kreditert en uttalelse i forhold til dagens trenerteam på det norske herrelandslaget.  Artikkelen gir ett inntrykk av at jeg vil fjerne Robert Hedin, på grunn av manglede tillit til ham.
Jeg har aldri under noen omstendighet sagt at jeg ønsker Hedin fjernet fra norsk håndball, og erstatte han med Christian Berge.

Mitt forhold til Robert er veldig bra, både som kollegier i NHF og som klubbtrener for Haslum.  Jeg har hatt ukentlig kontakt med han gjennom de seneste årene.  Også gjennom mesterskapet i Serbia, har vi hatt løpende dialog. Som trener for Haslum, nå på 4.året, opplever jeg at norsk herrehåndball er på rett vei.  Ser man historisk på artikler i media, har jeg ensidig prøvd å se på den positive utviklingen og mulighetene.  Robert Hedin er en av de som står bak  mye av det som har endret seg siden jeg begynte som Haslumtrener i 2008.

Det er gjort en rekke tiltak, både for oss i klubb og for landslagsspillerne. 
De viktigste er:

–    Sideline, der alle Postenligakamper er tilgjengelig for alle trenere i ligaen, og landslagstrenere.
–    Oppføling av unge spillere på sideline, med treningsregistrering og tilbakemelding.
–    Et testregime, som kan sammenliknes med Sveriges fysprofil, og resultater som kan sammenliknes med våre konkurrenter.
–    Et rekrutteringslandslag der kandidater for vårt herrelandslag for påvirkning og oppfølging på et lang bedre plan enn tidligere.

Mye av æren for dette skal tilskrives Robert Hedin og NHF. Vi i klubbene har selvsagt like stort ansvar for å bringe flaggskipet vårt enda nærmere verdenstoppen.  Debatten bør dreie seg om hva som skal til for å heve norsk herrehåndball på sikt.  Det er det jeg ønsker å bli identifisert med.  For her har jeg som trener for flere av landslagsspillerne og for unge talenter klare meninger.

For å presisere; vi trenger ikke en ny kurs, vi trenger å samles om den kursen som er i ferd med å stakes ut av NHF. og Hedin. Vi har felles mål, om å bringe oss nærmere verdenstoppen.  Og jeg trur Hedin i samarbeid med klubbtrenere i Postenligaen vil være rette veien å gå.

Debatten rundt Hedins trenerjobb i Aalborg, ser jeg på som et positivt signal på at det er mange som er opptatt av norsk herrehåndballs framtid.  Det finnes alltid positive og negative sider med en slik type dobbeltjobb, men igjen her dreier det seg om å se på mulighetene.  Hedin sier han aldri har vært bedre forbredt til et mesterskap enn nå. Jeg synes jobben som ble gjort i Serbia, har vært god.  Spesielt mot Island, synes jeg landslagsledelsen gjør mange av de grepene jeg selv ville gjort.  Dette meddelte jeg Robert i en av våre diskusjoner rundt kampene i EM.

At vi som en nokså liten håndballnasjon ligger rett under verdenstoppen (de siste 4-5 mesterskapene), gir oss et godt grunnlag for utvikle produktene våre i framtiden.  Vi ønsker oss en sterkere liga her hjemme, og flere profesjonelle norske spillere i de tøffeste ligaene i verden.  Jeg er overbevist om at flere av profilene i dagens Postenliga vil være å se både i tøffere ligaer og på landslaget om noen år.  Men vi ønsker oss mange!

For å avslutte en brennhet debatt fra min side, så har jeg full tillit til Hedin som landslagstrener i framtiden, og et håp om at i samarbeid med oss ligatrenere kan vi føre norsk herrehåndball enda et steg nærmere toppen.

Hilsen
Tom-Eirik Skarpsno