En liten dagbok fra rekruttsamling – Haslum

En liten dagbok fra rekruttsamling

Her har målvakt Henrik Ruud Tovås gjort seg opp noen tanker om firedagerssamlingen til rekruttlaget på Olympiatoppen.

Det er sjelden jeg har sett så mange trøtte tryner som jeg gjorde mandag morgen på Sognsvann. Om det var helgens kamper som tærte på, og dens utfall er det ingen som vet. Men selv mistenker jeg at det var dagens store høydepunkt, i hvertfall for trenerne, Ironman-testene som hadde tatt nattesøvnen fra mange. Dagen ble korrekt innledet med et lynkurs(dog føltes det ikke slik for de fremmøtte) om ernæring, generellt kosthold og restitusjon.

For vår høyreback Kent Robin, europas største tøffel, var dette barneskirenn. Han er vant til strenge kår fra samboeren og var utstyrt med penn og papir under hele foredraget og stilte gode spørsmål under spørsmålsrunden.

Latteren Tønnesen serverte da ferskingen Sebastian Barthold rakk opp hånden og spurte hvordan nøkkelhull-Grandiosa lå i terrenget i forhold til kampmat kommer det nok til å bli snakket om i flere år fremover på idrettshøyskolen. Ryktene sier at den til og med ga utslag på Richters-skala.

 

Videre fikk vi en time til å spise, før vi skiftet og gjorde oss klare testingen. Stemningen sank enda mer, og folk ble mer konsentrerte. Sjelden at den gjengen er så stille. Da skjønner man at det er noe som skal skje.

Testene gikk i denne rekkefølgen; 40m sprint, spensttest, 3000m, knebøy, brutalmage(henger fra et stativ med bøy i knærne og skal ta sit-ups), benkpress, chins(henger i en stang og skal dra haken over en stangen), og kassehopp(står på en kasse og skal hoppe til hver side så mange ganger man orker i 90sek).

Fra vi startet å teste sprint til vi var ferdige gikk det litt over 5 timer. Ingen store overraskelser på testene, utenom at en keeper vant magetesten. Dere kan jo selv gjette hvem det var. Det var en sliten gjeng som spiste og gjorde seg klare for kveldens siste foredrag.

Et interessant foredrag av mentaltrener HC Knudsen rundet av samlingens første kveld.

 

Tirsdag morgen var det en motivert gjeng som gjennomførte en håndballtrening på formiddagen. På programmet sto en kjapp innføring av diverste trekk. Videre på ettermiddagen gikk vi i gjennom trekk hvor spillerne tegnet og forklarte.

På ettermiddagen skulle man tro det var innsidepasninger og gjennombruddspasninger som var tema, men dette var kun for de mest lidenskapelige som benyttet hver anledning av fritid til å forsøke å «runde» Fifa12. Også her markerte Haslumspillerne seg, spesielt Tjemsland og Tønnesen feide all motstand til side.

På ettermiddagen var det styrketrening som ble unnagjort, hvor blant annet Westgaard briljerte med noen gode mageøvelser! Alltid morsomt å lære nye ting, og mange benyttet seg av kompetansen til de ansatte på Olympiatoppen som kom med god veiledning under økten.

Resten av kvelden ble brukt til ps3, skrøner, behandling av fysio og mye latter. Man trenger ikke være noen Nils Henrik Abel for å skjønne at dette er en livlig og morsom gjeng.

 

Onsdag var det to håndballøkter, dagens første i «Nye» Njårdhallen. Det var bare å skru på GPS´en mot Oslo vest og følge instruksene. Høydepunktet må ha vært Vikings høyrekant Edwin Fjeldtvedt som lånte teamadministrator Gry sin bil kvelden før. Han glemte å skru av lysene slik at batteriet var flatt da de skulle manøvrere seg ut av parkeringsplassen på Sognsvann. Ikke nok med det, de var også sist, så de ankom i Taxi rett før treningen startet. Men det morsomste var reaksjonen til gutta da de fikk høre dette og så og si alle hadde lagt merke til den sølvgrå Audien som sto med lysene på utenfor Olympiatoppen kvelden før.

Kontring og ankomst var tema, og vi ble delt opp i tre lag som rullerte.

 

Videre var det lunsj, behandling av fysio, noen valgte å sove litt mens ære sto på spill under de mange Fifakampene som ble utkjempet på sosialrommet.

 

På ettermiddagen var det mer spill på treningen, høyt tempo under hele økten. Mange slitne etterpå, hvor man ser at alle vil vise seg frem og at det er stort konkurranseinstinkt og mange vinnerskaller. Akkurat slik det skal være!

Dagens overraskelse var fikk vi etter denne økten, og det var at vi skulle ut å spise på restaurant. Jubelen sto i taket, mens mange lurte på hvordan de i det huleste skulle komme seg til Grunerløkka. Ingen utfordring for liten, ingen for stor.

Dette var en hyggelig kveld, som trakk litt ut i lengste for laget for noen, da vi ble servert 4-retters på en av de fineste italienske restaurantene. For sulte håndballgutter rett fra trening romlet det ekstra godt i magen, mens noen allerede hadde begynt å småspise av servietten.

 

Siste økten var torsdag morgen, kl0830. Det var mange som var stive og slitne i kroppen da økten startet. Men da vi fikk varme opp med fotball er det mange som allerede har tørket ut søvnen av øynene og slår lekre innsidepasninger og har dragninger av internasjonal klasse. Tror de. Av alle timene utenom øktene som har blitt benyttet til Fifa12 var det tydelig at det kun var konsollen som hadde fått kjørt seg og at det ikke var testet ut i praksis. I en bisetning skal det også nevnes at de unge ikke en eneste gang var i nærheten av å vinne.

På dagens økt var det mye keeperøvelser til å starte med(alltid gøy), og vurderinger av bakspillerne etter kantoverganger.

Økten ble avsluttet med 2x8min kamp og fellesuttøying med vår eminente fysio Harald Markussen.

 

Selve samlingen ble avsluttet med felles lunsj før folk dro hver til sitt og de med kamp i helgen skulle hjem å trene.

God samling av spillere, men en ekstra klapp på skulderen til debutant Sebastian Barthold som kun har vært på ÉN samling med 90-landslaget(som nå er avsluttet). God skyting, gode vurderinger og alltid godt humør, men det morsomste er alle som kommer bort til meg og sier de er imponert over han. Stå på Seb!

 

Nå er det hjem å trene, og så håper alle vi i Haslum HK at vi ser akkurat DEG på kamp førstkommende onsdag mot Nøtterøy og den nye(?) forsvarssjefen til Robert Hedin, Johnny Jensen!

 

På vegne av Haslum,

 

Henki!