Når best ikke er nok – Haslum

Når best ikke er nok

Etter å ha tapt 28-29 i søndagens finalekamp om Champions Leauge plass mot Metalurg Skopje må Haslum fortsette internasjonalt i Europa-Cupen.

Haslum kjempet som fotrappe løver i forsvar i to hele omganger. I andre omgang rundspilte de også Metalurg  i angrep.  Imponerende innsats mot et profesjonelt lag med mye erfaring og muskler, og som har Lino Cervar som trener. En erfaren trener som vi tidligere har sett opp og ned sidelinjen som Kroatisk landslagstrener. Men noen ganger er det ikke nok å bare være det beste håndballaget. Etter dagens kamp var det mye blandede følelser hos spillerne og lagledelsen.

”Vi spiller en fantastisk kamp, holder oss til kampplanen” sier Erlend Mamelund.
”Vi løper de i senk, og etter å ha ligget under med fem mål ved pause (9-14) ledet vi når det gjenstår 10 minutter av kampen” fortsetter han før han avslutter; ”Med litt mer rettferdig dommere hadde vi vært i CL, vi var et bedre lag enn Metalurg Skopje”

Trener Tom-Erik Skarpsno er stolt av guttene og mener alle kan se hverandre i øynene etter kampen og si at ”vi gav det vi hadde”.

”Vi kjemper oss tilbake etter å ha vært dårlige siste 15minutter av første omgang, og gjør en flott andre omgang mot i vår målestokk ett bra lag. Jeg er spesielt fornøyd med forsvaret og målvakt i store perioder av kampen”.

Normalt kommenterer ikke Skarpsno de svartkledde etter kampen, men denne gangen er også han klar i talen. ”Vi har dommere som gjør det vanskelig for oss, og vi føler at de er direkte inne og er med og avgjør kampen. De blåser oss sønder og sammen, og godkjenner i tillegg mål som åpenbart ikke er inne”

Han sier Haslum tar med seg de gode prestasjonene og er totalt sett fornøyd med lagets innsats i kampen.  ”Vi er i alle fall en stor dose erfaring rikere”.

Assistent-trener Tarjei Sundal deler Skarpsno sine opplevelser.
”Vi er stolte av innsatsen. Udyktige i angrep i deler av 1. omgang, men veldig bra etter. Dommeren ødelegger og vi er 2-3 mål bedre enn motstanderen. Skuffet, men allikevel stolte. Nyttig læring” oppsummerer han når vi tar en prat etter kampen.

«Øst-Europa»
De som fulgte kampen fra tribunen fikk en liten smak av hvordan mange lag opplevde besøk i øst-europa på åtti- og nitti tallet.  Ikke fra tribunen, men fra svartkledde.  ”Vi fikk i hvert fall et frikast” kom det tørt fra en av de tilreisende Haslum supporterne når Erlend Mamelund blir dratt ned bakfra (se artikkelbilde). De håpet på en jevn og spennende kamp, og det fikk de. Dessverre var marginene ikke med på banens beste lag.

Når Haslum fortsetter internasjonalt i Europa-Cupen vil de kunne møte topplag fra bl.a. Tyskland, Spania, Frankrike og Danmark. Tar de med seg innsatsen og erfaringen fra dagens kamp blir det morsomt å se mer Europa-Cup på østlandet.