Vi er i gang!! – Haslum

Vi er i gang!!

Med 1 minutts stillhet til minne om alle de døde i terrorangrepene, startet Haslum sesongoppkjøringen til sesongen 2011/12 i Haslumhallen i går.

Det var en flott og verdig start på en sesong som kommer til å by på store utfordringer og forhåpentligvis store opplevelser.

Årets sesongoppkjøring blir en del anderledes enn de foregående årene. Årsaken er selvfølgelig at vi skal ha en formtopp allerede i kvalifiseringen til Champions League første helga i september. Turen går da til Israel hvor vi skal spille 2 kamper før vi forhåpentligvis er klare for Champions league. Dette gjør at vi kommer til å bruke mer tid på teknisk/taktisk trening i ukene som kommer, i forhold til tidligere år. Dette skal ikke gå ut over den fysiske treningen, og derfor må vi legge på med 1-2 ekstra økter i uka. Dette fører til flere morgen/formiddagsøkter.

I tillegg trenger vi å komme i «kamp-form» til våre første offisielle kamper som er de tidligere omtalte kvalifiseringskampene. Dette må gjøres gjennom en mengde treningskamper. Totalt skal vi møte 10 forskjellige lag, fordelt på 11 kamper den nærmeste måneden. Vi skal møte 2 danske, 4 svenske og 4 norske lag, så vi får god matching. 4 av kampene spilles i vår egen turnering 25. – 27. august, så du har gode muligheter til å se Haslum før sesongstart.

Sånn ser sesongforberedelsene ut:

Uke 30: 25-30. juli

Alle gutta, utenom Thomas, Kente og Martin, trener sammen hjemme i Bærum. De 3 som ikke er med har noen dager igjen av junior-VM i Hellas. De kommer hjem 29.juli. De har da vært opptatt med håndball i hele sommer og ikke hatt en eneste uke fri. Derfor skal de få fri i uke 31, slik at de får hentet litt krefter.

Uke 31: 1.- 7. august

Grytidlig mandag morgen reiser vi til Danmark på treningsleir. Vi skal overnatte i Aalborg, hvor vi skal trene og spille kamper. Det blir en hektisk uke sammen, og vi får utrolig god matching mot danske topplag, i tillegg til norske ØIF Arendal, som også er på samling der nede. Vi er tilbake på lørdag, og trener en individuell økt på søndag.

Uke 32: 8.-14. august

Dette blir en litt kort treningsuke i fellesskap. Grunnen til dette er at neste frihelg for gutta ser ut til å bli 4.- 6. november, og da er det sikkert smart at det gis mulighet til å være litt for seg selv denne helga. Dette gjør at vi trener felles mandag til torsdag, med doble økter denne uka. Fredag til søndag trener spillerne på egenhånd. Det er godt å vite at spillerne leverer så gode treningsøkter alene.

Uke 33: 15.-21. august.

Dette blir en skikkelig tøff uke med stor aktivitet. Både med kamper og reiseprogram. Mandagen reiser vi til Elverum for å møte fjorårets hardeste konkurrent i en treningskamp. Tirsdag og onsdag trener vi sammen hjemme i Bærum, før vi på torsdag reiser til Malmø. Her blir vi tatt imot av tidligere Haslumtrener Jan «Proppen» Karlsson for 3.året på rad. Han trener det svenske eliteserielaget og har også invitert Drott og Kristianstad. Dette er 2 andre svenske eliteserielag. Kampene spilles torsdag, fredag og lørdag. Søndagen blir en reisedag, de 578 km hjem til Bærum.

Uke 34: 22.-28. august

Dette blir siste hele uke før vi skal ut i kvalikken. Vi trener felles mandag til onsdag i Bærum. Torsdag til lørdag spiller vi 4 kamper i Nadderudhallen og Haslumhallen. Vi har, sammen med Scandic Høvik, invitert 4 lag som skal delta i en liten turnering som vi arangerer. Dette blir en del av Haslum-cup som Haslum IL arrangerer. Vi gleder oss til å jobbe sammen med alle juniorlagene i klubben.

Vi får besøk av Drammen, Follo, ØIF Arendal og svenske Skövde. Torsdag spiller vi mot Follo og Arendal. Fredag møter vi DHK, før vi står ansikt til ansikt med Skövde på lørdag. Vi håper du setter av litt tid til å hyle og skrike fra tribuneplass disse dagene.

Uke 35: 29. august – 4.september.

Vi starter med 2 fellesøkter, mandag og tirsdag, før vi bruker hele onsdagen for å komme oss til Tel Aviv i Israel. Det blir en lang reisedag hvor gutta må bruke tiden på egen-underholdning. Det klarer de garantert veldig bra! Vel nede i Israel på onsdag kveld blir det en god natts søvn, før vi bruker torsdagen og fredagen på de siste forberedelsene før kamp på lørdag. Torsdag og fredagtreningene vil garantert inneholde mye taktisk trening, og de siste finjusteringene. Det blir viktig at gutta en fulle av energi og klare til kampene.

På lørdag møter vi Hafnafjordur fra Island i semifinalen. Islendingene er rangert på nivå 2 i kvalikken, mens vi er rangert på nivå 3. Derfor møtes vi i semifinale. Den andre semifinalen går mellom vertene Maccabi Srugo Rishon Lezion og HC Metalurg fra Makedonia. Sistnevnte er rangert som det beste laget i kvalifiseringspulja. Vinnerne av semifinalene spiller finale, og vinneren av finalen går til gruppespillet i Champions league. Det skal være oss!!

Så nå har du oversikten over hva kaptein Erlend og hans medspillere gjør den neste måneden. Alle gleder seg enormt til en ny sesong.

(Haslum)