Status og fremtidstanker – Haslum

Status og fremtidstanker

Nå banker linerlene på døra til kanskje den beste årstiden vi har her i Norge.  Sant å si så er ikke jeg i tvil om hvilken årstid jeg velger.  Selv om vi ikke driver med håndball på denne tiden av året, er det allikevel den beste tiden vi har.For Haslum sin del så er vi i full gang igjen.  Mye løp og tunge tak er det som gjelder for våre gutter.  Sa jeg at vi ikke driver med håndball på denne tiden av året?  Det , gjelder ikke alle.  Kent Robin, Thomas og Martin skal alle 3 på samlinger med sitt jr.landslag i ca 6 uker i sommer.  Dette innholder bl.a kamper i Danmark, Sverige også sesongens store mål for LM90: VM i Hellas.

Erlend og Einar er tatt ut til Norges EM-kvalikk denne uken. Og er å se på TV2 onsdag og fredag.  Vi tar det for gitt at de kommer seg til EM i Serbia i januar, slik at det blir enda flere Haslumgutter på tv-skjermen.

Vår nykommer Nicolay og Henrik Ruud Tovås er tatt ut til å spille 3 privatkamper med herrelandslaget i nettopp Serbia i slutten av juni. Erlend er en av de rutinerte som også deltar på denne samlingen.  De skal overvære trekningen til EM samt spille kamper mot Serbia og Slovenia.  Vi ønsker alle lykke til med sine oppdrag.

Hittil har vi fått gjort det vi har planlagt.  Alle gutta trener godt og er innstilt på å forsvare titlene fra i fjor.  Vi skal vel ikke forsvare de, vi skal angripe de andre lagene nok engang som sultne unge gutter.  Det ser ut til å bli den tøffeste Postenligaen på mange år!  Det er et stort løft for norsk herrehåndball at det er så mange lag som satser og virkelig vil gjøre noe med produktet Postenliga herrer.  Elverum har forsterket med Rambo, og kontinuiteten med Berge, Stegavik og Nordberg må vel snart slå til?  Viking har en gylden back-rekke med Samdahl, Strand og Gjerde.  Og får de på plass en god målvakt så blir de livsfarlige.  Drammen har mye ungt og nytt, blir nok en outsider.  Fyllingen har kanskje den største bredden slik jeg ser det nå!  Det blir både utfordrende og spennende å se hva Fälnäs kan gjøre med mange spillere i 19-22 års alderen.  Follo fikk inn et friskt slovensk pust i år, og får inn en ny slovener i mål.  Kan dette bringe de nærmere toppen?  ØIF har kontinuitet og har i tillegg fått inn venstrehendt islending fra Haugaland som dere sikkert vil stifte bekjentskap med utover sesongen.

BSK har mange unge spillere som skal dra lasset der neste år, og med Dusan tilbake i manesjen så kan vi vel regne med utgruppert forsvar!  Blir spennende!

Oppsal er vel usikkert enn så lenge, en stor oppvask har det vært på den siden av byen og hvilke klær keiseren står opp med etter sommeren er jeg usikker på.

De to nykommerne Herulf og Nøtterøy ønskes velkommen.  Og det sier jo litt at Herulf startet med å hente inn linjespilleren Gorensec fra den svenske eliteklubben Drott, til heltidsproff i Moss.  Dette vitner om at de virkelig vil satse og henge seg på!  Nøtterøy har gjort noen fine ”innkjøp” på kantposisjonen.   Og viste at de holdt et godt nivå forrige sesong.  De jakter vel en bakerste skanse som kan lage trøbbel for noen og en hver.

Det tegner til en meget tøff og sportslig kjempeserie kommende sesong.

Haslum vil være favoritter, du kommer iallfall til å høre alle de andre topplagene si det.  Det er nødvendigvis ikke fordi de synes at vi er så mye bedre enn dem.  Det er et spill før  og under sesong for å slippe press fra omverden.  Jeg skal ikke si at vi ikke er blant favorittene på papiret før sesongstart, men kart og terreng stemmer ikke alltid.  Så inntil videre så lever vi godt med et stykke papir der vi står på toppen.  Men Se opp for Elverum og se på smilet til Berge neste gang han er i pressen, det vitner om at han har noe på gang.  Det var tross alt kun 1 poeng som skilte oss i fjor.  Viking blir også sterke, den som kommer til Nadderudhallen får se!

Vår tropp for kommende sesong tegner 15 spillere per dags dato.  Vi har god kontinuitet og har en balansert tropp.  Både på tempo og fart og alder, rutine og pågangsmot.

 

Følgende 15 ser du helt sikkert igjen til høsten:

Målvakter

Trond Tjemsland

Henrik Ruud Tovås

Kantspillere

Marius Braskerud

Marius Motrøen

Sebastian Barthold

Thomas Kristensen

Martin Gravdal Haldorsen

Linespillere

Einar Sand Koren

Bård Egil Tobiassen

Bakspillere

Erlend Mamelund

Kent Robin Tønnesen

Anders Braskerud

Anders Røe

Nicolay Hauge

Alen Mistric

 

Et av sesongens mål blir å kvalifisere seg inn til Champions Leauge.  Det kommer til å bli knalltøft.  Vi er mye avhengige av trekning som foregår 27.juni

Vi er seedet i andre pulje, og seedeingen ser slik ut:

      Pulje/Rank 1:

o   Polen 1, Sverige 1, Makedonia 1 og Slovakia 1

·         Pulje/Rank 2:

o   Hellas 1, Island 1, Hvite Russland 1 og Norge 1

·         Pulje/Rank 3:

o   Ukraina 1, Østerrike 1, Serbia 1 og Portugal 1

·         Pulje/Rank 4:

  • Tyrkia 1, Montenegro 1, Italia 1 og Israel 1

Det blir spennende!  Følg med på www.haslumhk.no så skal vi opdatere deg så fort vi vet noe mer!

Da gjenstår det bare å si god sommer!  Og til dere som vil se oss en kamp før ferien så spiller vi mot DHK torsdag 30.06 i Drammen.  Kommer tilbake med tid!

God sommer!

Hilsen Tom-Eirik