Haslum veid for lette – Haslum

Haslum veid for lette

I fysikktimene lærte vi at kraft er lik fart ganger tyngde. Og på håndballbanen gjelder fortsatt de fysiske lover.

Som Postenligavinner skal Haslum til høsten ut i kvallifisering til Champions League. Til da bør Haslumgutta trene enda mer styrke. For selv om Haslum er bra trent og er bra i Postenligastandard, er det smågutter i forhold til f.eks den Tyske ligaen.

Tall som vi har fått høre viser at Postenligaen er ca 1-2 cm lavere enn Bundesliga. Det er ikke noe å snakke om, og ei heller noe vi kunne gjort så mye med. Verre er det at Postenligaen er 10kg lettere i snitt.

I teorien skal alle spillerne slåss med andre som er 10 kg tyngre, og da snakker vi om 10 kg muskler. Spør en bryter om hvordan det er å bryte i 60 minutter med en i et par vektklasser over.

Nå er Haslum blandt de tyngre i Postenligaen, men er allikevel veid inn i lettvekterklassen sammenlignet med mange utenlandske ligaer.

Hvorfor er det slik?
Det er to gode grunner til at vi er lettere:
1. Snittalderen er lavere og det tar tid å bygge opp kroppen.
2. Samlet trening inkludert kamper er litt lavere enn i Tyskland.

Det første må vi ta tiden til hjelp, men hva med punkt 2?

Vi kan komme med en (bort-) forklaring og si at vi jobber og går på skole ved siden av håndballen mens man i Tyskland er profesjonelle. Sorry, det holder ikke om vi skal hevde oss i Europa. Det er mulig å få inn to økter ekstra i løpet av uken med styrke og løp.

Nå møter vi ikke Tyske lag i kvallifiseringen, men har Haslum ambisjoner om å kvallifisere seg og da ikke bli feid av banen må de stille opp med tyngre skyts. Haslum har trent veldig bra det siste året. Og nå må de trene enda mer styrke og løp.

«Vi vet at fysikken til spillerne må bedres. Vi må bli sterkere og tyngre, men samtidig forbedre utholdenheten og eksplosiviteten. Dette skal vi fortsette å jobbe hardt med» sier Tarjei.

Men først er det semifinale i sluttspillet mot Drammen.