Krykkene kastet! – Haslum

Krykkene kastet!

3 dager før cupfinalen i romjulen skjedde det. I landingen på en kontring vred kneet til Marius Motrøen seg og det fremre korsbåndet røk. Sesongen var over for vår gode venstre kantspiller.

Nå er krykkene kastet og Marius ser fremskritt hver dag. På gårsdagens trening kastet han litt, bare for å kjenne på følelsen. «Det er deilig å kunne bevege seg normalt igjen», sier Marius til redaksjonen.

En korsbåndskade av typen Marius pådro seg, krever et kirurgisk inngrep og lang rekonvalesenstid. Normalt sett må man regne med 8-12 mnd. Først må man jobbe med styrke i muskelaturen rundt kneet, før operasjonen kan gjennomføres. Deretter tar det ca 8 mnd. før man er tilbake for fullt med håndball. I denne perioden, som Marius er inne i nå, kreves det tålmodighet i treningsarbeidet. Til å begynne med er det isolerte øvelser for bevegelighet og for å jobbe med muskelaturen rundt kneet.  Deretter får man begynne med rolig bevegelser, som jogging. Det tar lang tid før man kan bevege seg med retningsendringer, som jo er veldig vesentlig i håndball. Generelt kan man si at tålmodighet, tålmodighet og tålmodighet er nøkkelord.

Det er godt å se at Marius gjør så store fremskritt, og at han er offensiv og positiv. Når vi starter oppkjøringen etter sommerferien, håper vi at han kan være med på noen håndballtreninger og etterhvert kunne delta for fullt på håndballbanen. Stå på Marius, med tålmodighetsarbeidet.