Bortekamp hjemme! – Haslum

Bortekamp hjemme!

Siste seriekamp borte mot Follo, blir spesiell for Langhusgutten Henki.

Vår nyuttatte landslagspiller Henrik Ruud Tovås gleder seg alltid til kampene mot Follo i Langhushallen. Da er han på hjemmebane, selv om han står i mål for gjestene. Siden Henki var liten gutt har han brukt uttallige timer i idrettsanleggene på Langhus.

Vi tok en prat med Ski-gutten som trives utrolig godt i Haslum, men tar gjerne turen hjem til mor og far på Langhus for å mimre.

Drev du med flere idretter da du vokste opp, Henki?

– Jeg holdt på med både håndball og fotball. I tillegg husker jeg at jeg var med på dansekurs på grendehuset.

Når valgte du å kun satse på håndball?

– Når det var  -15 grader på grusbanen og jeg satt mer i kafeteriaen å så på, enn jeg spilte.

Hva er stedet der ungdommen henger på Langhus?

– Lavesi er ungdomsklubben som er rett ovenfor Langhushallen, men jeg var som regel i hallen. vi var en gjeng som alltid dro til hallen for å trene eller se på de eldre som trente. var vi heldige fikk vi være med når de trengte ekstra folk.

Hva er bra med Langhus og hva er dårlig?

– Langhushallen, og Langhus IL med mange engasjerte og dyktige folk som brenner for arbeidet de gjør. I tillegg kommer det en ny hall, men på generelt grunnlag synes jeg politikerne kan gjøre en bedre jobb når det gjelder tilrettelegging for toppidrett i kommunen når det gjelder anlegg for håndball og fotball.

Har du spilt håndball for Follo HK?

– Nei, jeg har kun spilt for Langhus, men det er allikevel veldig morsomt å møte laget fra hjemstedet mitt. Jeg gleder meg som en unge til onsdag.