Fortid – Framtid – Haslum

Fortid – Framtid

Man skal ikke tro på alt som står i avisen. Tom-Eirik forteller om tanker, følelser og Henrik Westgaard.

Min fortid i Haslum HK er begynt å bli ganske lang.  Min fortid som hovedtrener for elitelaget er ganske kort. De 3 årene jeg har hatt ansvaret har vært en morsom og utfordrende tid. I idrett som så mye annet svinger det fort. Vi har tatt sølv i serien, gull i sluttspill, men også spilt avgjørende «nedrykkskamp» mot STIF.  Så lærdommen har vært stor for både klubb, spillere og ikke minst trenerne.  

Her om dagen stod det i budstikka om Henrik Westgaard sin siste kamp i Haslumtrøya for denne gang. Og hans nye klubb for sesongen 2011-12, DHK.  

I samme artikkel så uttaler jeg meg om Henrik og det står noe omtrent som dette; «Vi har flere bedre bakspillere i Haslum enn Westgaard».  

For det første ville jeg aldri uttalt meg på den måten i media, og spesielt ikke om noen av mine egne spillere. Henrik Westgaard har jeg kjent i snart 4 år. En sesong som assistent og 3 sesonger som hovedtrener. Henrik er et muntrasjonsråd som spiller og menneske.  Han lager en liten fest av alt han er med på, Haslum intet unntak. Det har vært en glede og en liten fest å trene Henrik i disse 3 sesongene.  

Som håndballtrener lever mann omtrent som guden Janus. To ansikter eller perspektiver, en nåtid og en framtid. Min jobb er å ivareta laget både denne og i hvert fall en sesong til. Haslum har valgt å gjøre noen endringer i sin spillerstall basert på framtid. Hva skal til for at vi skal bli enda litt bedre, og utvikle oss? Jeg tror at en fornyelse av spillerstallen og noen nye friske ansikter vil bidra til dette. Så noen nye inn betyr noen gamle ut. At Haslum og Henrik avslutter sitt forhold er uten dramatikk. Jeg kan snakke for meg selv, og si at jeg utelukkende er fornøyd med Henrik sine 4 år hos oss. Han har vært en flott ambassadør for tyttebærgutta.

Denne sesongen har Henrik ikke spilt like mye som for to sesonger siden. Henrik trenger tid og selvtillit for å prestere som best, og denne sesongen har det ikke vært slik. Spesielt er det viktig for utvikling å få spille. Ikke alltid klaffer det slik man håper, og ærlighet i forhold til forventninger er viktig. Da ble løsningen å avslutte samarbeidet etter fire flotte år.

Sa jeg at Henrik lagde fest? Ja hvem husker vel ikke en seriekamp i 2009 da undertegnede kastet Henrik ned i garderoben etter at han først kastet Leonel Ojala ned i bakken, fikk rødt kort og deretter sparket ballen i taket. Mer dramatikk skal du lete lenge etter, men litt fest var det. Eller da Henrik etter å ha laget ett av sine 143 i 08/09 sesongen, løper nedover langs publikum i Nadderudhallen og jubler hemningsløst. Ikke mange kan feire mål som Westgaard.

Dere som tror at Henrik og jeg ikke er på talefot tar feil.  Jeg er stolt og glad over å ha lært Henrik å kjenne. Ikke mange spillere har jeg lært mer av. Våre «fighter», våre samtaler og vårt samarbeid har vært gull verdt for meg som trener. Fra 27-30 år i Haslum, læringskurven har vært bratt, og Henrik har bidratt på mange fronter. En av de egenskapene jeg setter høyest hos Henrik er ærligheten. Han er ærlig, og jeg har alltid kunne vært 100 % ærlig med han. Så helt ærlig folkens, takker jeg Henrik for 4 flotte år i Haslum HK.

Jeg er den første til å ønske han lykke til videre i DHK. Jeg gleder meg veldig til å følge han og spille mot han. For vi kommer til å ha kontakt videre, som to som både setter pris på og respekterer hverandre. EN ting har vi felles akkurat nå.  

VI VIL VINNE GULL MED HASLUM.  

Både Henrik og jeg håper å se dere i Nadderudhallen kl 18.15 onsdag 30.03.
Da lager Henrik fest og jeg henger meg på så godt jeg kan.

Hilsen

Tom-Eirik