En storhet forsvinner? – Haslum

En storhet forsvinner?

Runar ligger på 3.plass på herrenes adelskalender, og er en storhet i norsk herrehåndball. Sammen med Sandefjord HK/Sandefjord Turn og Idrettsforening (STIF) har de satt hvalfangerbyen på kartet. Hvalfangerbyen ble til håndballbyen tidlig på 90-tallet, og har vært Norges håndballhovedstad i mange år. De siste årene har det gått opp og ned med STIF og Runar. Nå er situasjonen den at de to rivalene fort kan ende opp med å spille kvalifiseringskamper mot hverandre, for å få en plass i Postenligaen neste år.

Samtidig er det sterke krefter som jobber for en sammenslåing av de to klubbene, for igjen å kunne skape et storlag i byen. Næringslivet ser positivt på et samarbeid, men det er selvfølgelig mange følelser i sving. Klubbene har tross alt vært bitre «fiender» i flere tiår, og mange av de sentrale skikkelsene i klubbene har vært med lenge.

Hva som skjer i Sandefjord vites ikke, men vi i Haslum vet at vi skal spille opp mot vårt beste for å ta med 2 poeng hjem til gull-rekka på fredag kveld. Vi gleder oss til å møte Vidar Gjesdal sine krigere, og skal vise at håndballsentrum i Norge har blitt flyttet 100 km nordøstover.

(Haslum)