Sebastian Barthold – Haslum

Sebastian Barthold

Du har sikkert sett han markere seg i Postenligaen den siste tiden. Enten i hallen, på TV eller i andre medier. Den unge venstrevingen har vært god og stabil i Haslumdrakta i vinter. Skrur vi tiden noen måneder tilbake var det lettest å se han i 2.div. og G18 kamper, gjerne som bak- eller linjespiller. Hvem er han egentlig, unggutten fra Blomsterkroken?

– «Pappa kan jeg låne bilen, jeg skal ha trening med G96?»

– «Er du ferdig med husvasken da?»

– «Nei, gjør det i morgen.»

– «Da kan du gå til trening. Plikter først!»

Sebastian er vokst opp med filosofien at det kreves hardt arbeid, hvis man vil oppnå noe. 19-åringen har hele sitt liv hatt et ønske om å bli en god håndballspiller. Derfor har han jobbet hardt for å komme dit han er i dag, og derfor jobber han videre for å nå nye mål. Han er et godt bevis på at unge spillere med ambisjoner kan nå langt, bare de vil nok.

La oss skru tiden 8 år tilbake. Stedet er Haslumhallen, og på banen kryr det av unge gutter på 11 og 12 år. G 90 og G 91 trener på hver sin banehalvdel. Mange ivrige talenter viser sine ferdigheter. Mest av alt imponerer de eldste. De yngste trener så svetten siler, og de siste 10 minuttene av treningen skal 11-åringene spille mot 12-åringene. De lyser entusiasme og tenning i øynene til unge Barthold. Ikke er han stor av vekst, men han vet å behandle ballen. Noen ganger klarer han å forsere de eldre guttene, mens andre ganger blir han «gruset». Han reiser seg opp igjen og kjemper videre. Han vet han må jobbe hardt for å oppnå noe. Grunnlaget for dagens suksess blir lagt!

7 år, og mange fighter, senere får han meldingen han har jobbet for siden han var 10 år. Seb blir tatt opp i A-lagstallen til hjemklubben Haslum HK. Han skal kanskje få være en «Lasse Steinseth» eller en «Morgan Lunde» som skriver autografer etter triumfer i Nadderudhallen. Men det er fortsatt langt frem dit. «Du går inn i stallen som et 3.valg, med begge «Marius`ene» foran deg», sier Tom-Eirik.

Når så først Marius Motrøen ble korsbåndskadet og deretter Marius Braskerud måtte ta pause med skulderskade, ligger ansvaret kun på Sebastian sine skuldre. Det var nok en spent og nervøs, men på en annen måte også en trygg 19-åring som stod som 1.valg på kanten da Vålerenga gjestet Nadderudhallen i februar. Nå lå ansvaret på hans skuldre, og han var blitt en mentor for en enda yngre gutt med ambisjoner, August Pedersen. Som alle vet ble det en enkel kamp den kvelden, og begge de unge kantspillerne «leverte varene».

 

 

Nå er det nå engang sånn at det svinger her i livet. Selv om lysluggen har gjort det bra for Haslum den siste tiden, kommer det dager da ting ikke vil gå like lettsmurt, og det blir kladdeføre. Derfor er det godt å vite at våre unge gutter, og det gjelder alle, vet at det alltid må jobbes hardt for å nå nye mål. Snart er Sebastian sine kolleger på venstrekanten tilbake, etter å ha jobbet hardt under skadeperioden. Både Marius, Marius og Sebastian vil spille mest mulig i sin posisjon, men de vet det svinger, og viktigst av alt er at en av de presterer godt for Haslum. Det er sånn et godt lag fungerer!