Norge – Tsjekkia 24-22 – Haslum

Norge – Tsjekkia 24-22

I søndagens EM kvallikkamp mot Tsjekkia gikk Norge seirende ut med 24-22. Skal vi sitte med en blandet smak i munnen?

Norge spiller solid forsvar, og når Jicha går ut med skade før vi er midtveis i førsteomgang var det mange som tenkte at nå går det «lett». Men Tsjekkia har spillere som spiller i toppen i både Tyskland og Frankrike, og er solide.

De norske gutta spiller seg til mange gode sjanser, men har litt for dårlig utteling. I tillegg er det litt for mange tekniske feil. Først og fremst er det for mange baller som kastes bort.

Einar Sand Koren gjør som resten av gutta en sterk jobb i forsvar selv om det går inn 3-4 mål rundt ham. Denne gangen ble det ikke noe angrepsspill på Einar.

Erlend har også helt kontroll i forsvar, og sammen med Børge og Rambo var det bra fart i angrep. Men vi så ikke samme trøkk fremover som vi er vandt til å se. Når Espen Lie Hansen får anledning til å prøve seg og lager hull i nettmaskene blir det mindre spillertid enn normalt for Erlend forover.

Vi gledet oss over det gode norske forsvaret og bra angrepsspill. Det som drar ned og gjør at det blir terningkast 4-5 og ikke 6 er for mange skuddbom og for mange tekniske feil. Norge kunne ha vunnet med 6-8 mål. Men vi kunne også tapt kampen: Stillingen var 22-22 noen minutter før slutt. Men denne gangen viste Norge at de var best. Så vi skal ikke være skuffet over tomålsseieren, men glede over alt det positive.

Gratulerer med solid forsvar, spilt seg til mange sjanser, at man avgjør en jevn kamp og dermed TO poeng. Nå er EM 2012 veldig nær.

Les hva Topphandball.no skriver