Fyllingen Bergen – Haslum

Fyllingen Bergen

Førstkommende onsdag skal vi ta imot Fyllingen Bergen til en tøff kamp i Nadderudhallen. Laget fra byen som tror de er en egen nasjon, med en patriotisme som overgår selv nordlendinger og trøndere. Med tjuagutter og buekorps, og en påstått historie som Hansastad. Mye kan tyde på at storhetstiden ligger bak vestlandets hovedstad, men vi vet at mange av fremtidens håndballstjerner kommer fra Fyllingen Bergen. Og Anders Fältnäs sine menn har vært gode den siste tiden.

Det er derfor med respekt vi lader opp til onsdagens møte. Men ikke respekt på den måten at vi blir redde eller passive. Vi skal slå bergenserne, men vet det krever en topp dag på jobb. Kjenner du lite til Fyllingn Bergen? Her er litt om klubben og profilene.

Fyllingen kommer fra bydelen Fyllingsdalen, kun 10 min sydvest for Bergen sentrum. Fyllingen som klubb, har i tillegg til håndballaget, og så hatt eliteserielag i fotball.

De gule og blå ligger på 5 plass i Postenligaen, og har den siste tiden levert gode resultater. Mye av æren for de gode resultatene må tilskrives gamlefar og tidligere landslagsmålvakt for Sverige, Jan Stankiewicz. 41-åringen har bare 5 kamper igjen av sin karriere i Fyllingen, sies det, og har en rutine og trygghet i målet som hjelper de unge gutta i forsvaret foran seg. I den andre enden av aldersstatistikken finner vi de store talentene Harald Reinkind og Eivind Tangen. Begge skyter ballen i mål med venstre hånd, og det er få i Norge som ikke tror de får en stor håndballfremtid. Gutta er født like før det var OL på Lillehammer, men har allikevel rukket å spille Champions league og landskamper. Andreas Gjeitrem har lenge fightet på linja til Fyllingen Bergen. Andreas er kanskje Fyllingen Bergens beste spiller. Du kan lese mer om han og følge bloggen hans her. I tillegg har Bergenslaget notoriske målscorere i Kristian Bjørnsen og Espen Holand.

Kampen spilles på onsdag kl. 19.00, og det blir gøy å se deg i rødt på tribunen.