Takk! – Haslum

Takk!

Det har gått noen få dager. Første målet er nådd. Her er Tom-Eirik sine tanker.

Hei alle håndballvenner.  Riktig godt nytt år.  Vi skal sørge for at 2011 blir et supert år det også.  For 2010 har vært fantastisk, iallfall for min egen del, og en del av de menneskene jeg har rundt meg.

 

Fortjent?

Cupfinalen 2010 er historie.  Det ble GULL, og dæven så gøy det var.  Jeg sa til presse og bekjente at dette har vært et personlig mål siden jeg fikk lov å trene et seniorlag.  Og det er ikke så mye som overgår det å klare å nå de målene og drømmene man har.  Jeg innrømer gjerne at det hele er litt spesielt.  Det begynte på Helset IF for 12 år siden.  Jeg var 17 og laget jeg skulle trene for aller første gang var  15 og 14 åringer.  Hvem hadde drømt om at man 12 år senere står i en finale i NM sammen med en av de man trente den gang? Det var den spede start, og spilleren jeg hadde med meg i finalen, var Erlend.

 

Et par år senere, når de guttene ble for gamle, fikk jeg meg et 13 årslag, fortsatt i Helset.  De guttene hadde jeg gleden av å trene helt fram til de var 17 og noen trener jeg fortsatt.  Marius Braskerud, Trond Tjemsland (Magnus Nørstebø). 

 

Litt etter det  så var det ett nytt spennende ungt lag, denne gangen i Haslum IL.  Et G90 lag, bestående av spillere med bl.a Thomas Kristensen, Marius Motrøen, Anders Braskerud, Trym G Merg og Henrik Petersen. 

 

Alle disse ble 30.12.10 Norgesmestere, det er ikke rart man er litt ekstra stolt når man ser tilbake på hele historien.  Det betyr ikke at jeg er noe mindre stolt av resten!

 

Æres den som æres bør!

Det er alltid vanskelig å nevne noen, for det er så mange som betyr mye for oss som klubb og den framgangen vi har hatt.  Og det er alltid lett å glemme noen.  Drister meg allikevel inn på området.

 

”Proppen”, har vært en av de viktigste personene i Haslum de siste årene.  En fantastisk trener og person som jeg har lært veldig mye av.  Fikk lov å jobbe tett med han i 3 sesonger.  Det var både lærerikt og utfordrende. Han satte noen nye standarder etter gullalderen til Pål Oldrup Jensen.  Uten Proppen ville vi ikke vært der vi er i dag.

 

Haslum IL, Helset IF.

To avgjørende faktorer i utviklingen av Haslum HK.  Det har vært jobbet systematisk og målrettet over flere sesonger.  Vi har sammen fått fram flere unge gode spillere som er bærebjelker i elitelaget nå.  Uten det systemet hadde vi heller aldri vært der vi er.  Det skal tenkes langsiktig, vi vil fortsatt ha fram spillere som kan fylle dagens spilleres sko om noe år.  Utviklingen må gå videre.  Takk til begge klubber!

 

Frivilligheten.

Uten alle frivillige, i styret og stell, i arrangement, i teamet rundt laget.  Uten dere kommer vi til kort.. Ekstra moro var det at våre trofaste moppere fikk lov å ta vaskejobben i finalen.  Det har dere fortjent!  Takk til alle impliserte.

 

 

FOLLO.

Kampen var i og for seg ikke noen sportslig ”høydare”, men som tidligere i sesongen så maler vi på, og får betalt for hard jobbing etter 60 minutter.

Rett før kampen var slutt tenkte jeg, ”Gud så vanskelig Follo gjorde det for oss”.

De skal ha kreditt for at de klarte å krige oss ut av stilen i store deler av kampen.  Det så til tider ut som vi ikke visste hva vi skulle gjøre.  Follo klarte å få oss til å gjøre alt annet enn det vi hadde trent på før kampen.  Alle visste godt hva vi skulle gjøre, men fikk det ikke alltid til.  Det skal de ha berømmelse for, de ville så mye og gjorde det de kunne.

 

Det er nå noen dager etter kampen er utrolig herlig følelse å ha nådd det første store målet.  Man vil alltid vise fram lagets beste sider i en så profilert kamp.  Et par dager etterpå legger det ikke store demperen på følelsene.  Vi kan mer, men seier og Gullet var viktigst. 

 

Henrik den ”usynlige”.

Skal jeg trekke fram noen spiller i fra kampen må de bli den sindige Henrik G Nilsen. 

Henrik tenker du?  Gjorde han så mye?  Han er litt beskjeden, han sier ikke så mye, men når han først viser muskler eller snakker så hører alle etter.

Matchballen i kampen er ikke når vi putter framover.  Matchballen er når Henrik tar fram det lille ekstra og løper opp en kontring  ca 4 minutter før slutt.  Og når han kaster seg etter en retur mellom to follospillere, og ….. han tar ballen.  Han er ingen dronning, men en ”usynlig” arbeidsmaur som fortjenter litt ekstra ros.  Han skal dessuten bli Pappa snart, så en ny ”seier” for han er på gang.

 

Tarjei, er min største støttespiller sportslig sett.  Gjør vannvittig mye for klubben som ikke det er så lett å legge merke til.  Alltid lojal mot teamet, og er en faktor som er kjempeviktig for gruppa.  Han stiller opp og er med på å spre trygghet og glede i gjengen!  Du har gjort en kjempejobb siste 2 sesongene.  Du er arbeidsmaur nr. 2!

 

Pause?

Det er ikke kamp igjen før 09.02.  Men det skjer mye før det.   NORGE skal spille VM, med Erlend og Einar i aksjon.  Personlig vil jeg anbefale å følge med på dette.  Der får dere se verdens beste håndballspillere i aksjon.  Norge er vel en outsider, som jeg tror må ha helklaff og litt flaks skal de komme seg helt opp i det gode selskap.  Dvs semifinale, de har slitt med å prestere det lille ekstra når det hele skal avgjøres.  Kommer det i år?

 

Norges 90gutter skal spille kvalifisering til VM i Tsjekkia allerede første helgen i januar.  Her har vi også med noen representanter.  Så følge med på www.haslumhk.no for oppdateringer.  LYKKE TIL!

 

For resten er det en del fysisk trening som gjelder i første delen av kamppausen.  Så er det mer håndball og noen treningskamper.  Så pause vil jeg ikke kalle dette!

 

Til alle som har bidratt, har sett på oss, har trodd på oss, har backet oss og hjulpet oss fram. 

TAKK! GLEDEN ER PÅ VÅR SIDE!

 

NB! Husk at neste hjemmekamp er mot DRAMMEN!  Da trenger vi dere igjen.

Vi sees.

Hilsen Tom-Eirik