Kent Robin avgjorde – Haslum

Kent Robin avgjorde

Etter mål av Kent Robin i kampens siste sekunder vant Norge mot Polen med et mål, og sikret seg dermed turneringsseier.

Men det var flere fra Haslum som satte preg på denne kampen. Les hva NHF skriver på handball.no:

«Turneringsseier for juniorgutta!

Trenerne Mika Nurmi og Daniel Birkelund  kunne være stolte av sine spillere etter dagens kamp mot Polen. Juniorgutta kan nemlig smykke seg med turneringsseier i bagasjen hjem fra Polen, etter 29-28-seier over vertsnasjonen. 

Med god forberedelse på en knalltøffkamp, var guttene klar for å gi alt i forsvar for at Polen skulle bli beseiret. Og det funker nemlig i starten av første omgangen. Et godt forsvar og noen herlige kontringer gjør at juniorguttene tar en tidlig ledelse. Men dette faller mot tampen av omgangen og derfor går Polen i garderoben med en 16-14-ledelse.

Slik fortsetter det i andre omgangen, helt til dramaet spisser seg mot slutten. Juniorguttene kjemper seg tilbake og tar ledelsen i sluttminuttet. Polen klarer å utligne med ti sekunder på tavlen, men Norge klarer å sette Kent Robin Tønnesen opp, som setter inn det avgjørende målet som gjør at Norge tar turneringsseieren, siden Russland tapte stort mot Tsjekkia.

– Vi er så stolte av våre gutter! Under hele turneringen har vi kjempet som et lag, og det får vi betalt for med en turneringsseier. Disse lagene som spiller en ganske annerledes håndball enn hva vi er vant til, men likevel klarer vi å tilpasse oss, beretter en stolt Mika Nurmi.

Kampfakta:
Polen – Norge 16-14 (28-29)
Arena Legionowo

Norge: Kent Robin Tønnesen (Haslum HK) 8, Gøran Sørheim (Drammen HK) 5, Trym Gunter Merg (Haslum HK) 5,Magnus Gullerud (Eleverum Håndball) 3, Martin G. Haldorsen (Haslum HK) 3, Erik Skifjeld Alm (Oppsal IF) 5, Thomas Kristensen (Haslum HK), Aleksander Benevoli (Fyllingen HB), Christian O’Sullivan (Bækkelaget SPKL), Axsel Foyn Bruun (Falk SPKL), David Andre Rui (Øyestad IF), Tor Christian Sæbø (Stord IL), Stian Gabrielsen (HK Herulf) 2, Simen Westby Johansen (Falk SPKL), Besard Hakaj (Tistedal TIF), Simen Strømberg (Nordstrand  IF).

Toppsocrer Polen: Kamil Nokrzk 5 mål

Utvisninger: Norge 5×2 min., Polen 5×2 minutter

Martin Andresen»

Du kan også lese om de andre kampene på handball.no

(Bildet er fra Kent Robin Tønnesen lager mål for Haslum i Postenligaen)