Haslumgutter med suksess – Haslum

Haslumgutter med suksess

Vi skrev en artikkel om alle landslagsspillerne fra Haslum. Ja hele 11 i tallet. Nå har det vært spilt kamper på alle nivåer, og Haslumgutta har vist seg frem for et internasjonalt publikum.

Flest spillere har vi med på LM90. De vant med 34-23 over Portugal, og Haslumspillerne scoret hele 18 mål. Toppscorer i kampen ble Kent Robin med hele 9 mål.

Ellers har Tom-Eirik, og hans gutter(3 fra Haslum) vunnet med 28-21 over Island. Gratulerer.

Erlend og Einar vant i går med 5 mål mot Nederland. Erlend er syk, men håper å være klar til kampen mot Hellas.

Rekruttlandslaget, med Anders Røe og Henki på laget, tapte med 9 mål for Tsjekkia i en turnering i Polen..

(Haslum)

 

Her er hva  Norges Håndballforbund skriver om LM90 på handball.no:

 

«God start for juniorgutta

De norske juniorgutta deltar i en firenasjoners turnering i Tsjekkia. Torsdag åpnet de med en sterk seier over vertsnasjonen, 34-23. Kent Robin Tønnesen ble toppscorer med ni mål. Fredag møter laget Russland.

For juniorene var dette sett på som en meget interessant kamp på forhånd. Tsjekkerne deltok i EM sist sommer, og om to måneder skal de to lagene møtes igjen i kvalifisering til VM 2011 for juniorer. Trener Daniel Birkelund mente på forhånd at Norge skulle være et hakk bedre, og han fikk helt rett.

Nordmennene ledet kampen fra start til mål. Gutta sto bra bakover og var giftige i kontraspillet. Oppsummeringen fra Birkelund er at det ble en bra gjennomført kamp, som gir en god følelse foran kvalifiseringen i januar.
– Vi fikk det mentale overtaket som vi ønsket oss, sa Birkelund. Han peker på at gutta spilte fokusert og strukturert i angrepet. I mål sto Tor Kristian Sæbø en god kamp. I midtforsvaret var Alexander Benevoli og Magnus Gullerudgode.
– Mange bidro til dagens seier og det er gledelig at laget er bra i det kollektive spillet, fortsetter Birkelund.

Fredag er det antatt beste laget i turneringen, Russland, motstander for Norge. Det gleder både trenerteamet Mika Nurmi og Daniel Birkelund seg til. For da får de virkelig kjenne hvor de står med tanke på den nevnte VM-kvalifiseringen.
– Det blir en tøff kamp, men vi har så absolutt muligheter hvis det klaffer, avslutter Birkelund.

—–

Kampfakta:
Norge- Tsjekkia 34-23 (16-10)
Arena Legionowo, ca 300 tilskuere

Norge: Kent Robin Tønnesen,Haslum HK 9, Gøran Sørheim,Drammen HK 6, Trym Gunter Merg, Haslum HK 4,Magnus Gullerud,Eleverum Håndball 3,Martin G. Haldorsen,Haslum HK 3, Erik Skifjeld Alm, Oppsal IF 2, Thomas Kristensen,Haslum HK 2, Aleksander Benevoli, Fyllingen HB 2, Christian O’Sullivan, Bækkelaget SPKL 1, Axsel Foyn Bruun, Falk SPKL 1, David Andre Rui, Øyestad IF , 1, Tor Christian Sæbø, Stord IL, Stian Gabrielsen, HK Herulf, Simen Westby Johansen, Falk SPKL, Besard Hakaj,Tistedal TIF, Simen Strømberg,Nordstrand  IF.

Toppsocrere Tsjekkia: Radim Chudoba, Petr Rinkelhofer og Jacub Vanek 4 mål hver

Utvisninger: Norge 6×2 min., Tsjekkia 4×2 minutter

 28.10.2010 20:12, Kirsten Birkeland»

 

Her kan du lese mer om rekruttlandlaget: handball.no (direkte til artikkelen).