Seriefavoritter! – Haslum

Seriefavoritter!

Postenligaen er like rundt hjørnet, og Haslumtrener Tom-Eirik Skarpsno er både offensiv og ydmyk i forhold til favorittstempelet laget hans har fått.

Det å være i media er viktig for alle som har ambisjoner i idretten.  Og når man er i media for utelukkende positive saker, er det enda bedre.  Vi lever jo av sponsorer som gjerne vil synes i media, og spesielt de riksdekkende.  Vi har vært både heldige og flinke med å få hjem profilene Einar Sand Koren og Erlend Mamelund.  Samtidig har vi klart å opprettholde merkevaren Haslum som en talentfabrikk, som er flinke til å forvalte de talentfulle unge.  Dette har hele tiden vært og er en klar ambisjon og strategi for oss.  Det å hele tiden ha perspektiv på satsingen sin, nåtid og framtid. 

 

Vi har nå vært mye i media fordi det nærmer seg seriestart.  Og i den anledning hadde vi kickoff i regi av NHF, og Norsk Topphandball.  Og i kjølvannet av dette har vår aller største profil vært mye i media.  Erlend har vært i diverse medier, bl.a i sportsdelen av VG, på TV2 og i mindre lokale medier.  Det er kjempeflott at vi har en sånn profil og ambassadør for Haslum og Norsk håndball i Postenligaen. Aldri før har Haslum hatt den dekningen i media som de siste par dagene.

 

Aldri før har det stått like mye i Drammens Tidene om Haslum som om DHK, eller i Hamar Arbeiderblad og Østlendingen som om Elverum.  Det finnes en klar fellesnevner, ”Haslum er storfavoritter til årets serie”  Er vi det?

 

I DT står det bl.a. at ”Haslum utnevner seg selv som favoritt til gullet”.  I HA og Østlendingen så har de alt delt ut gull til Haslum og sølv til Elverum.  På pressetreffet sa undertegnede følgende:  ”Vi mener selv vi har godt nok lag til å kjempe om gullet i Postenligaen.  Jeg kan vel ta en Berge og si at vi går for gull”.  For det gjør vi.  Vi har ikke hentet hjem Erlend og Einar for å bli en middelhavsfarer.  Vi er ydmyke for den vanskelige oppgaven det er å ta gull i den norske ligaen.  For man er nødt for å være god for å vinne.  God over lengre tid, prestere jevnt og være heldige med å unngå skader på de riktige spillerne.  For skal man vinne så skal man også ha en dose med flaks.  For noen selvutnevnt seriefavoritt, er vi ikke!

 

Men å være soleklare favoritter er jeg usikker på om vi er.  Ser du isolert på spiller for spiller, så er det kanskje ikke så mange lag som matcher oss.  Ser du på historien så er det andre som har lagt bedre stamtavle enn oss.  Drammen har kulturen, Elverum er i ferd med å få den, men mangler i likhet med oss prikken over i´en med seriegull.  Så jobben blir å endre historien for første gang.  Og ha det helt klart for deg når du leser dette;  ”DET BLIR ALT ANNET ENN ENKELT ”.  Vi skal gjøre det vi kan for å nå de målene vi har satt oss.  For sjelden har det vel sett bedre ut før noen seriestart enn det det gjør nå.   Forventingspresset vi har lagt på oss selv er kanskje enda tøffere enn det alle andre rundt oss har gjort. 

 

Det er alltid masse strategier rundt dette med hva man sier i media.  Jeg kan love deg at  de internt i DHK i fjor aldri ville vært fornøyd med det målet de sa utad.  Topp 4, hvem trur egentlig på det?  Klart de hadde høyere målsetning enn det!  I år kjører de samme strategi, slå fra ”underläge”.  DHK har tross alt gode keepere og kontrer ofte som en virvelvind.  Klart DHK kan ta gull, igjen!

Elverum var tøffe og sa de ville vinne.  Tøft gjort!  Kanskje ikke det lureste alltid, men det finnes mange arenaer å vinne på.  Og det har helt klart vunnet noe av lokalbefolkningen.  Og vi legger hodet vårt lagelig til for hugg når vi sier at vi har ambisjoner om å ta gull.  Vi kunne aldri sagt noe annet, for da hadde vi bare blitt arrestert av alle medier og ikke minst alle kollegaene mine.  For de har bestemt seg de, Haslum vinner gull.  Det er hyggelig at mange synes vi er gode, og det er hyggelig at media får opp øynene for oss. 

 

For tidligere utgaver av Haslum har kanskje vært litt grå og kjedelige.  Vi har vært en stille og rolig ”gutt i klassen”. Jeg har tidligere sagt ”Ingen HATER Haslum, men ingen ELSKER oss heller”.  Og det må vi gjøre noe med.  Idrett og håndball handler om å skape følelser og emosjoner hos publikum, media og omverden.  Vi vil opp og fram. 

 

Det varmer ekstra mye når jeg leser i avisen at Hedin og Berge berømmer vår yngresavdeling.  For dette ligger vårt hjerte nært.  Vi har i inneværende sesong hele 9 spillere som er født på 90-tallet. 7 av disse har har spilt juniorhåndball i Haslum i mange år. I tillegg har vi før denne sesongen lånt ut 3 unge lovende spiller til 1.div klubber, der de vil få verdifull spilletid.  Vi ønsker oss disse tilbake som enda bedre spillere enn da vi lånte dem ut.  Mange har rost oss for dette, og jeg er faktisk stolt over at vi på den måten kan bidra til at de unge blir enda bedre.  Dette er en relativt ny tankegang i håndballen så vidt jeg vet.  Dere får arrestere meg om jeg har feil.

 

Til slutt vil jeg si at vi gleder oss enormt til sesongen.  Med den entusiasmen som vi er i ferd med å få rundt oss, tror jeg vi skal klare å fylle opp Nadderudhallen.  Lage liv, skape den rette stemningen, få folk til å ELSKE oss, bli så interessante at sponsorer vil være en del av familien.  Det finnes flere mål enn det å ta gull.  Og Tobben Evjen fra Bodø sa det treffende når vi spilte i Bodø Spektrum for noen år siden.  ”Det er viktigere for oss å fylle Spektrum, enn det er å ta medalje”. 

 

En ting kan jeg love deg, og det er at om du kommer til Nadderudhallen, eller en annen kamp vi spiller, så skal vi gjøre alt vi kan for å vise at vi virkelig vil noe med det vi har sagt! 

 

Sportslig hilsen

Tom-Eirik Skarpsno