# 1 Henrik «Henki» Ruud Tovås – Haslum

# 1 Henrik «Henki» Ruud Tovås

Frem mot seriestart tar vi en samtale med spillerne og trenerne i Haslum HK's spillerstall for sesongen 2010/2011.

Først ut er naturligvis Henki. Haslums målvakt med drakt #1.

Henrik har spilt i Haslum HK siden 2006, bare avbrutt av ett år i Haugaland. Ved siden av jobben som målvakt i Haslum, er Henki snart ferdig utdannet som journalist.

Henki er som et levende leksikon når det gjelder herrehåndballen i Norge, Sverige og Danmark. Han vet nesten alt om alle klubber, overganger, spillere og lignende. Så han vet å lete frem informasjon fra diverse kilder. Dette kommer nok godt med i journalistyrket.

 

”Hvordan vil du beskrive Henki som håndballspiller, Tom Eirik?”

    – Henki er utrolig seriøs i alt han foretar seg i trening og kamp. Han har sin styrke i en god fysikk, og vi jobber hele tiden med å utvikle han videre som målvakt. Han er god på skudd fra 6 meter.  Som målvakt er rutine en veldig viktig faktor for å lykkes, og han er i ferd med å bli litt rutinert etter 5 år i eliten.  Vi forventer mye av målvaktene våre, Trond og Henki danner et solid målvaktspar.  Mange mener at i sølvsesongen for et par sesonger siden, hadde Haslum det beste målvaktsparet i eliten.                                                                                                                                                 

 «Hva er dine interesser utenom håndballen, Henki?»

 – Jeg liker lange turer i skogen, og tilbringer gjerne frihelgene vandrende mellom forskjellige kunstmuseum i Oslo og omegn, gjerne kombinert med litt klassisk musikk på øret. Dette gir meg god ro i sjelen og er en fin avkobling fra en hverdag med studier og mye håndball.

«Hvordan vil du beskrive deg selv som person og ikke minst målvakt?»

Jeg er en lett og omgjengelig fyr som kommer godt overens med de fleste. Prøver å være positiv og deler gjerne en vits eller morsom historie i bilen hjem fra trening, dog med varierende kvalitet, bare spør lagets Muppetshow(les Bård og Pappa Nilsen).

Som målvakt prøver jeg å stå mest mulig i veien.

 «Har du noen drøm i ditt framtidige håndballiv?»
– Å leve av å gjøre det liker jeg best, nemlig å spille håndball.

«Hva trur du om laget ditt i år?»
– Hvis vi alle man holder seg skadefrie kan dette bli en meget god sesong. Selv om vi har mange enkeltspillere som skiller seg ut, er det på treningen jobben gjøres og for å kunne gjøre den jobben best mulig er vi avhengig av at alle til enhver tid er skadefrie slik at vi sammen gjør treningene best mulig for hverandre. Ved å kunne spille med to gode lag mot hverandre på trening + innbyttere vil dette skape en god og sunn konkurransesituasjon som mange av våres unge spillere vil kunne ta med seg videre ut i arbeidslivet når den tid kommer.

 

Vi vil ønske Henki lyke til med årets sesong og på sine studier.

 

Følg med i vår serie «Haslum HK 2010/2011»