Bød på kamp i 30 min – Haslum

Bød på kamp i 30 min

Det var med et svært redusert lag, Haslum entret parketten i Strängnäs i gårsdagens siste kamp mot GUIF i Kuriren-cup. Foruten Henrik G Nilsen og Bård E Tobiassen som er ute med skade, var også Einar Sand Koren og Erlend Mamelund hjemme.

GUIF er stasjonert i Eskilstuna og har vært vert for Kuriren-cup i helgen. Klubben ligner veldig på vår egen klubb, Haslum. For 4-5 år siden fant de ut at det ikke var noen fremtid i å hente inn dyre spillere fra utlandet, og startet med å sette fokus på utvikling av egne spillere. Dette gir nå resultater, og mange unge spillere har tatt steget opp på elitelaget. I tillegg har de som Haslum ansatt en svært dyktig ung trener. Kristján Andrésson kommer fra Island og har spilt 13 A-landskamper for sagaøya. Selv om han er eldre enn Tom Eirik, er det bare med 3 dager. Det var derfor veldig morsomt å måle krefter mot vår «tvilling»-klubb i sverige.

Kampen startet jevnt, og lagene fulgte hverandre tett i første omgang, med et lite overtak fra hjemmelaget. Vi ble hardt straffet for feil og litt for enkle avslutninger i angrep. Dette førte til at 10 av de 20 målene vi slapp inn i omgangen, var på kontringer. Selv scoret vi 17 mål i omgangen, noe vi er godt fornøyd med.

I andre omgang ble de få spillerne vi hadde tilgjengelig veldig slitne. Dette var sågar den andre kampen på 5 timer, så både hoder og bein hadde problemer med å henge med de raske svenskene. Til slutt stod det 40-29 til GUIF.

Svenskene vant helt fortjent og det blir gøy å se de i den svenske serien. Sammen med Sävehof og Drott er de favoritter til å ta medalje i sesongen 2010/11.

Toppscorer for Haslum ble Marius Braskerud med 6 mål.