Nesten for Haslum – Haslum

Nesten for Haslum

Det var mange morgentrøtte tryner som møtte opp til fellesfrokost før avreise, dog med noen unntak. Vår egen Julius fra Kristiansand trengte ikke mindre enn 20 minutter i dusjen før han kom labbende ned i salen fem minutter før avreise.

Etter en halvtimes kjøretur var vi framme i Stängnäs, hvor dagens to kamper skal spilles. Haslumspillerne hadde fått gnidd søvnen ut av øynene og etter en god oppvarming var alle mann klare til kamp kl.10.

Kampen startet i et høyt tempo, hvor Haslum førte med to-tre mål, mye på grunn av en god Trond Tjemsland og høyt tempo i kontra- og ankomstspillet. Etter å ha sett Rostock spiller mot Guif i går var Haslumspillerne forberedt på en tøff og fysisk kamp, og ble enige i garderoben før kamp om å holde oppe tempoet. Denne planen fulgte spillerne, og holdt et høyt tempo i 30 minutter som holdt til ledelse 16-13 når dommerne blåste av til pause.

I pausen bestemte vi oss for å holde full konsentrasjon om oss selv, etter gjentatte situasjoner med de tyske motspillerne og dommere som holdt en noe inkonsekvent linje.

2.omgang startet slik den første omgangen sluttet, med til tider overdrevent tøft spill fra tysk side. Etter gode tendenser i den første halvtimen, er det nå tyskerne som kontrer over Haslum. Haslum blir stående og stange i det robuste og fysiske forsvaret, men klarer likevel å holde på ledelsen gjennom oppofrende spill fremover og gode kombinasjoner. Vi legger om spillet ettersom Erlend sitter hele 2.omg, og Sebastian Barthold skaper hodebry på kanten for tyskerne, mens Trym og Anders Røe gjør en helhjertet innsats i midtforsvaret mot tyskere som satser livet.

Halvveis ut i 2.omg går tyskerne opp i ledelsen for første gang i løpet av kampen, og opparbeider seg fort en ledelse på 4 mål. Haslum rullerer rundt og lar alle spille, mens tyskerne stort sett holder samme mannskap på banen. Haslum gir ikke opp, og når det står igjen 3 minutter er vi 2 mål bak. Da får Rostock to raske utvisninger etter hverandre og Haslum scorer kjapt. Sundal ber gutta ikke lage frikast, og får raskt en kontring, men dessverre for Haslum skyter man utenfor mål. Fortsetter med samme taktikk, og når det er igjen 10 sek scorer Kent Robin Tønnesen sikkert på kontra. De tyske spillerne holder hodet kaldt de siste sekundene, og kan dermed gå av banen med seier på 32-31.

I en kamp hvor man er i førersetet i 45 minutter er detselvfølgelig surt å tape. Men en god innsats av alle mann, hvor et ekstra klapp på skulderen gis til Trond Tjemsland, Trym som kjemper godt i forsvar og scorer noen viktige mål, Sebastian Barthold og Anders Røe.

Haslum – Rostock 31-32 (16-13):

Trym(6), Erlend(4), Kent Robin(4), Sebastian(3), Marius B(3), Henrik W(3), Martin(3), Anders R(2), Anders B(1), Marius M(1), Hans Kr.(1)