Haslum-tap i finalen – Haslum

Haslum-tap i finalen

Haslum tapte finalen i Hotel Quality cup i Malmø mot det nye fusjonslaget AG København. Det ble en spesiell kamp på mange måter for flere av spillerne på Haslum.

Etter to strake seire mot Lemvig og Malmø var det i dag duket for siste kamp og puljefinale mot AG København. For Einar Sand Koren og Erlend Mamelund ble det et spesielt møte mot gamle lagkamerater fra i fjor. FC København slo seg etter fjorårets sesong sammen med det nyopprykkede bydelslaget Albertslund-Glostrup med pengesterke Jesper Nielsen, også kjent som Kasi-Nielsen, i ryggen. De danske stjernene har nærmest stått i kø i overgangsvinduet og laget har hentet hjem store danske profiler fra andre ligaer.

Det var tydelig at respekten var stor da kampen ble blåst i gang av våre venner i sort. Etter noen stangskudd begge veier gikk AG raskt opp i en 5-1 ledelse. Haslum kjørte etter på hvert eneste avkast, men en god Steinar Ege viste klubbens lovende målvakter hvordan man redder både langskudd, kantskudd og gjennombrudd. Likevel fikk ikke AG det store forsprang og Haslum fortsatte å kjempe. Kombinasjon av tøffere forsvarspill og en god Trond Tjemsland kunne Haslum gå til pause med bare tre baller bak på stillingen 13-16.

I pausen beordret Haslums to taktikere Skarpsno og Sundal til å drive opp tempoet i angrepet og stupe i de små lukene i det kompakte forsvaret først og fremst styrt av forsvarsministrene Boldsen og Jørgensen.

De danske trenerne var ikke mindre beskjedne enn Haslums, og det var tydelig at AG hadde fått samme beskjed. AG økte forspranget de første minuttene før våre egne fikk stilt inn siktet. Erlend og Einar gjør en god innsats i midten og sprer trygghet til sidebackene og som hjelper «Henki» i mål til å rydde unna det som kommer. AG maler videre på, mens Haslum viser god moral og ikke slutter å kjempe selv om vi møter mange av profilene fra tidligere mesterskap og for noen ble det et møte med de man lenge har sett opptil.

Toppscorer for Haslum i dagens kamp er Henrik Westgaard som gjør en god kamp og holder et godt tempo i ankomst og angrep.

Det har vært en lærerik helg for Haslum som har spilt tre fine kamper mot god skandinavisk motstand med forskjellig type spillere og spillemåte. Haslum har i turneringen testet ut flere konstellasjoner og spillerne som kommer inn er ydmyke for oppgaven og gjør en helhjertet innsats når man først får spilletid. Det er herlig å se 15 spillere hvor alle har som mål å spille mest mulig.

Dagens målscorere; Henrik Westgaard(6), Einar Sand Koren(5), Kent RobinTønnesen(4), Anders Røe(2), Thomas Kristensen(2), Erlend Mamelund(2), Martin Gravdal Haldorsen(2), Sebastian Barthold(1), Trym Gynter Merg(1).