Erlend Topscorer – Haslum

Erlend Topscorer

Et offensivt Litauisk forvar skapte problemer for de norske spillerne i VM-kvalifiseringen i Stavanger lørdag. Erlend Mamelund fremstod imidlertid solid offensivt utover i oppgjøret, samtidig som Steinar Ege leverte en meget god kamp i mål for Norge.

Norge ledet 13-9 til pause, og Steinar Ege stod da bokført med 10 redninger. 

I 2.omgang fortsatte Ege sitt meget gode spill, samtidig som Erlend Mamelund sakte men sikkert ble Norges viktigste spiller i kampen mot det til tider i overkant agressive forsvaret til Litauen.

Kampen ble preget av straffebom og brente sjanser for Norge. På en dag med normal uttelling og færre personlige, unødvendige feil, ville Norge vært foran med båte åtte og ti mål relativt raskt i en kamp mot slik motstand.

I stedet ble det en kamp for å få noen mål å gå på før returoppgjøret i Litauen neste helg.

Mot slutten løsnet det heldigvis noe. Kristian Kjelling våknet, og leverte blant annet et av kampens høydepunkter med en suser av et skudd drøyt fire minutter før slutt. Det endte til slutt 27-19.

– Vi bommer på for mange sjanser, innrømmer landslagssjef Robert Hedin overfor Tv2 etter kampen.

– En godkjent kamp, men heller ikke noe mer, sier Erlend Mamelund. Haslum-spilleren støtter landslagssjefen i at det var for mye slurv og for mange bom i kampen.

I tillegg til Mamelund og Ege skal også Bjarte Myrhols utrettelige innsats nevnes. Myrhol kjempet hardt hele tiden, og skaffet Norge flere straffekast.

Ege endte til slutt på over 20 redninger, og leverte dermed en redningsprosent på over 50. Kort sagt en strålende kamp av veteranen.

27-19 seieren gjør at Norge skaffet seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret. Litauen har ikke vært i et mesterskap siden 1998, og med Norges uttalte ambisjoner om en medaljeplass i et mesterskap skal det ikke være mulig å rote bort VM-plassen med et slikt utgangspunkt.

Norske målscorere mot Litauen:

Erlend Mamelund 10

Einar Sand Koren 1

Kristian Kjelling 5
Børge Lund 1
Håvard Tvedten 2
Lars Erik Bjørnsen 3
Vegard Samdahl 2
Bjarte Myrhol 2
Thomas Skoglund 1