Endelig ! – Haslum

Endelig !

28.04 var datoen vi fikk skrevet inn de siste fradragene på selvangivelsen. Dette var også dagen da Haslum var ferdig med stallen for 2010-11.

Det er deilig å kunne presentere en så god spillerstall som vi har fått til kommende sesong.  Mye har klaffet for oss når vi se på resultatet av hvilke spillere vi når har i stallen.

 

Etter en sesong med skader, stang-ut og litt udyktighet, skal vi nå trene og gjøre oss klar til en ”revansjesesong”.  Vår første nye spiller, ikke ukjente Erlend Mamelund, kommer fra en litt blandet proffkarriere.  Fra grensen til Nederland i Nordhorn via Flensburg og en leggskade, til FC-København, som dessverre ikke klarte seg unna finanskrisen uten klare skraper i lakken.  For Erlend har Norge og det sosiale livet alltid vært viktig.  Men når også skolegangen begynner å melde seg, var det naturlig for han å vende tilbake til Norge og oss.  Det er lenge siden jeg har sett eller hørt Erlend så inspirert og motivert som etter at det ble offentlig at ha skulle ikle seg Haslumtrøyen fra høsten av.  Erlend er veldig motivert og han har fulgt tett med oss de siste årene, så at han har mange meninger om hvordan klubben og spillerstallen skal utvikle seg er det liten tvil om.  Og med hans erfaring vil han lære treneren og spillerne mye.  Dette blir en ressurs for oss alle!

 

 Martin G Haldorsen er nok et uskrevet blad for mange. Han blir et nytt bekjentskap også for meg som trener.  Tarjei har derimot god kjennskap til han etter noen år som trener på Drammen VGS.  Vi får inn en sulten og motivert unggutt som har landskamper for LM90.  Han passer godt inn i vår profil, der vi legger resurser på å utvikle og ta godt vare på de unge guttene.  Vi ser fram i mot og gleder oss til å bli kjent med denne unge herremannen.

 

Fra vår egen gode juniorstall kommer lovende Sebastian Barthold.  Han er 18 år og har vært en bærebjelke på vårt G18 lag som her om dagen fikk sølvsmak på tunga i den prestigetunge Sparserien.  Sebastian er ”ekte” Haslumgutt og følgelig aldri spilt i noen andre klubber enn Haslum.  Seb som vi liker å kalle han er en tekniker som vet hvor målet står hen.  Han gjør ting med ballen som du gjerne må noen alderstrinn opp for å se. Han blir en kjempespennende bidragsyter på venstre flanke, som vi venter oss masse av i kommende sesonger.  Ta en ekstra titt på han neste gang du er innom hallen!

Vi er og i dialog med noen av våre andre unge lokale, men vi er ennå ikke helt bestemt på hvordan tingene ser ut for alles vedkommende.

 

Siste rykende ferske signering er jo velkjente Sand Koren.  Han kommer tilbake etter en ”kjapp” sesong i FCK.  Et år går fort, men Einar har utviklet seg og tatt enda ett steg siden sluttspillfinalen i fjor. 

Jeg har hatt gleden av å se FCK live mot giganten Kiel.  Der våre gutter  kom bra fra det.  Moro å se at våre beste her hjemme kan være med å prege matchbildet i en så stor kamp.  Velkommen tilbake til de to rutinerte, og velkommen til Martin.

 

Vår profil er uendret selv med disse nye forsterkningene.  Vi ønsker å bli oppfattet som en klubb som driver god egenrekruttering. En klubb som slipper til de unge sulte som kommer utenifra.  Håndball er en sport der fysikk går hånd i hånd med teknikk.  Og det tar tid å bygge opp fysikken til unge gutter.  Steget fra junior til senior har de siste årene ikke vært så dramatisk.  Se bare på vår unge gjennomsnittsalder.  Men parallelt med finanskrisen og dårligere økonomiske utsikter utenfor Norges grenser, vil vi få en mye stadig høyere snittalder i vår egen liga.  Så det å utvikle de unge får en enda viktigere betydning i framtiden.  Vi har jo en del unge talenter som ikke har fått mest spiletid hittil.  Og for å kvalitetssikre at de utvikler seg, og for å vise at vi vil tenke langsiktig på dem, har vi laget lange kontrakter.  Konsekvensen av at de trenger mer spilletid enn vi kan gi dem på kort sikt, har vært å knytte til seg klubber som kan låne disse spillerne for en stund, for å nettopp gi de den spilletiden de trenger for å ta steget enda ett hakk.  Men de kommer tilbake til oss.

I tråd med vår filosofi skal en ikke glemme at en klubb er viktig for alle barna og håndballungdommen som løper rundt i hallene.  Derfor er jeg også veldig glad for at vi har en moderklubb som støtter oss masse.  Det vi kan bidra med i tillegg til litt underholdning, er å være med på å forme ungdomsvirksomheten til noe positivt i hverdagen til de unge.  Avstanden mellom elite og bredde er mindre enn man trur.  Eliten har også mye og takke bredden for.

Så nå skal vi i gang med ny trenings som skal danne grunnlaget for sesongen 2010-11. 

 

Lover å komme tilbake med oppdateringer underveis.

 

Tom-Eirik