Velkommen til ny sesong! – Haslum

Velkommen til ny sesong!

Haslum, september 2009: Årets Postenliga herrer vil etter alt å dømme bli en thriller fra start til mål, der aktørene Elverum, Drammen, Runar, Fyllingen og forhåpentligvis Haslum vil spille hovedrollene. Personlig tror undertegnede at det blir en svært god sesong med mange spennende og innholdsrike kamper.

Før sesongen knytter det seg alltid spenning til hvordan lagene står til hverandre. Hvordan har utskiftningene og nyervervelsene påvirket lagene. Nye trenere på enkelte lag som skal sette sitt pennestrøk på klubben. Usikkerhetene er mange og spenningen høy.

For Haslums del har utskiftningene vært få, men ikke ubetydelige. Einar Sand Koren har tatt danskebåten  til  ”Dejlige Danmark” , til storbyen København og spill for FCK.  I skrivende stund har Einar spilt tre kamper for sin nye klubb. Undertegnede har sett alle tre, der Einar holder bra stand mot danske stjerner. Sammen med Erlend Mamelund (også tidligere Haslumspiller), har Einar fått svært sentrale roller i FCK.  Det er gøy og se at vi er med å eksportere spillere til europeiske ligaer, som holder mål. Haslum ønsker gutta lykke til videre i seriespillet og ikke minst i Champions League.

Apropos Champions League, det er spesielt hyggelig å kunne gratulere Fyllingen med avansement til gruppespillet.  Her møter de nettopp FCK, samt en rekke andre europeiske toppklubber.  Det er bra for norsk herrehåndball at vi har lag som spiller med de beste i verden.

Einar er den eneste spilleren som har forsvunnet fra fjorårets Haslum-lag. Dere skal gjennom sesongen bli kjent med to nye Haslum-fjes.  Henrik Grøneng Nilsen har de siste 6 sesonger spilt for Fyllingen.  Henrik var kaptein på gullaget fra i fjor og har vært en trofast spiller for bergenserne.  Da jobb og privatliv førte Henrik til Oslo, var det naturlig for oss å kontakte ham for å høre om han kunne være interessert i rød drakt kommende sesong.  Hvem er så Henrik?  Henrik er 27 år og opprinnelig fra Sandejord by og Runar. Han jobber til daglig i PWC avdeling Oslo. Vi er svært fornøyd med å kunne ha han med i årets tropp.  Henriks rutine og egenskaper som spiller og person tilfører laget nye dimensjoner og kvaliteter.  Hold et ekstra øye med gutten fra Sandefjord.

Neste nye fjes er unggutten Kent Robin Tønnesen fra Rælingen. Kent Robin er nok et ubeskrevet blad for de fleste, men har markert seg godt på yngre landslag og i klubblaget fra forrige sesong, Romeriket. Kent Robin er 18 år og har sine fleste år som ungdomsspiller i Fjellhammer.  Han er høyre bakspiller, noe vi i Haslum har vært på jakt etter seneste året. Vi er veldig fornøyde med at Kent Robin ville fortsette sin utvikling her i Bærum. Han gir oss nye muligheter, spesielt i angrepsspillet med sin venstre arm.  Kent Robin ble nr to på toppscorerlista i 1 divisjon i fjor med sine 160 mål.  Vi håper og tror at dere vil få se mye moro fra gutten i årets Eliteseriesesong.

Ellers vil jeg også nevne at det gror godt i våre egne rekker.  Vi har tatt opp to unggutter fra G18 Elite.  Henrik Petersen opprinelig fra Stabæk IF, men samarbeid førte han inn i Helset/Haslum IL’s rekker tidlig. Alen Mistric er siste skuddet på stammen, fra egen juniorstall. Alen har representert Norge på Landslag Menn 90 og er en spennende spiller, som vi på sikt tror vi vil vil få mye glede av.

Årets sesong blir spesielt spennende for Haslum etter fjorårets gode sesong med Sølv i Postenligaen og Gull i sluttspillet.  Ambisjonene er minst like store før årets sesong, som før fjorårets.  Gutta er fortsatt unge, der snittalderen har økt fra 20,3 til 20,8 år og vekta mer!  Pilen peker oppover og vi mener vi har enn bredere spillerstall enn på mange år. Vi tror på større modenhet og erfaring fra i fjor vil trekke i vår favør også i år. Vi drister oss til å si at vi skal være en bidragsyter i toppen av norsk håndball, dvs. vi vil være med å kjempe om edle metaller i de tre mesterskapene – Postenligaen, NM både for junior og senior og i Sluttspillet.

Det gjenstår å se, om vi greier å innfri. På veien mot målet er vi er meget glade for at DU er her og støtter oss.  Klubben har som mål å fylle Nadderudhallen og gjøre håndballopplevelsen enda bedre enn i fjor.  Gutta og støtteapparatet er klare til å kline til for at dette skal bli gøy.  Spesielt mange tette kamper mot Elverum, ikke minst ¼-finalen i Sluttspillet ga publikum en flott, spennende opplevelse i Nadderudhallen. Det er dette vi ønsker å gjenskape oftere i år.

Så velkommen til fest i Nadderudhallen!

Med vennlig hilsen,
på vegne av spillere og støtteapparat
Tom-Eirik Skarpsno – Trener